Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van veel fruit?

Aanbeveling

 1. Vers fruit is van nature zoet en biedt ook enorme voedingsvoordelen. Fruit fungeert als reinigingsmiddelen voor je lichaam, geeft je energie en levert een breed scala aan vitamines, mineralen en antioxidanten die een goede gezondheid bevorderen.

 2. Fruit toevoegen aan uw dieet is net zo eenvoudig als het eten van een appel bij uw lunch of het snijden van een banaan op uw ontbijtgranen. Probeer minstens twee of drie porties aan uw dagelijkse voeding toe te voegen om de vele voordelen van fruit te krijgen.

Kan helpen hartziekten te voorkomen

 1. De vitamines, mineralen en antioxidanten in fruit kunnen uw hart gezond houden, zodat u het risico op problemen kunt verkleinen naarmate u ouder wordt. Walter Willett meldt in zijn boek "Eet, drink en wees gezond: de Harvard Medical School Guide to Healthy Healthy" dat mensen die vijf porties fruit of groenten eten 15 procent minder kans hebben op een hartaanval.

 2. Fruit kan ook de gezonde bloedsomloop bevorderen, wat ook uw risico op hartaandoeningen vermindert. Willett voegt eraan toe dat citrusvruchten, zoals sinaasappels en grapefruit, bijzonder gunstig kunnen zijn bij het verminderen van uw risico op hartaandoeningen.

Kan uw risico op diabetes type 2 verkleinen

 1. Type 2 diabetes treft veel mensen en wordt gekenmerkt door het onvermogen om insuline op de juiste manier te gebruiken of doordat uw lichaam niet in staat is voldoende hoeveelheden insuline te produceren. Type 2 diabetes kan levensbedreigend zijn als het niet wordt gediagnosticeerd en behandeld.

 2. In een overzichtsartikel uit 2016, gepubliceerd in Journal of Diabetes Investigation, werd vastgesteld dat fruit, met name bessen, was gekoppeld aan een verlaagd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Fruit bevat vezels, die kunnen verbeteren hoe uw lichaam insuline gebruikt. Het kan je ook een vol gevoel geven, waardoor je geen ongezond voedsel kunt eten en kan afvallen.

 3. ChooseMyPlate.gov merkt op dat het eten van een fruitrijk dieet het risico op diabetes type 2 kan verminderen. Fruit bevat veel verschillende voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om je gezondheid te behouden en meerdere porties per dag eten kan je risico verminderen door je de vitamines en mineralen te geven die je nodig hebt.

Kan kanker helpen voorkomen

 1. Er zijn veel soorten kanker die kunnen optreden als u niet goed voor uw lichaam zorgt. Volgens Willett kun je misschien je risico op bepaalde vormen van kanker verkleinen door elke dag voldoende fruit te eten.

 2. Fruit toevoegen aan een algeheel plantaardig dieet kan het risico op kanker nog verder verminderen. Fruit bevat krachtige antioxidanten zoals vitamine C, bètacaroteen en fytonutriënten. Volgens Plant Based Diets: A Physician's Guide, gepubliceerd in The Permanente Journal in 2016, bieden deze voedingsstoffen in fruit bescherming tegen sommige vormen van kanker.

 3. Het toevoegen van verschillende porties fruit aan uw dagelijkse voeding kan uw kansen op het ontwikkelen van slokdarm-, maag- en longkanker verminderen. U kunt mogelijk ook uw risico op mond-, keel-, eierstok-, blaas- en darmkanker verminderen.

Kan veel andere aandoeningen voorkomen

 1. De beschermende voordelen van vitamines, mineralen en antioxidanten in fruit kunnen uw gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren. Hun voordelen omvatten vele medische aandoeningen.

 2. ChooseMyPlate.gov merkt op dat het kalium in fruit uw kansen op het ontwikkelen van nierstenen kan verminderen en kan helpen botverlies te voorkomen. Een fruitrijk dieet kan ook helpen bij het verlagen van uw bloeddruk en cholesterol. Vitamine C in fruit kan helpen tandvlees en tanden gezond te houden en fruit bevat van nature weinig calorieën en natrium, wat goed is voor iedereen.

 3. De beschermende voordelen van vitamines, mineralen en antioxidanten in fruit kunnen uw gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren. Hun voordelen omvatten vele medische aandoeningen.

 4. ChooseMyPlate.gov merkt op dat het kalium in fruit uw kansen op het ontwikkelen van nierstenen kan verminderen en kan helpen botverlies te voorkomen. Een fruitrijk dieet kan ook helpen bij het verlagen van uw bloeddruk en cholesterol. Vitamine C in fruit kan helpen tandvlees en tanden gezond te houden en fruit bevat van nature weinig calorieën en natrium, wat goed is voor iedereen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407