Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van wortelen?

Goede bron van ijzer

 1. Wortelen zijn een vitamine-rijke wortelgroente. Je kunt wortels in verschillende kleuren vinden naast traditioneel oranje, waaronder geel, rood en paars. Wortelen kunnen rauw of gekookt of in sappen en smoothies worden gegeten. Deze voedzame groente biedt veel gezondheidsvoordelen.

Vitamine A

 1. Een middelgrote wortel bevat 204 procent van uw dagelijkse aanbevolen waarde van vitamine A, een vitamine die voorkomt in dierlijk en plantaardig voedsel. In plantaardig voedsel wordt deze vitamine door uw lichaam geproduceerd uit de voedingsstof bètacaroteen. Deze vitamine, ook bekend als retinol, is verantwoordelijk voor het behoud van de gezondheid van uw ogen. Vitamine A helpt uw ​​ogen hun vermogen aan te passen aan veranderingen in het licht en zorgt voor het noodzakelijke vocht- en slijmniveau in uw ogen.

Vitaminen K en C

 1. Wortelen zijn ook een goede bron van vitamine K en C. Vitamine K behoudt het vermogen van uw bloed om te stollen. Het draagt ​​ook bij aan de botsterkte en de gezondheid van de nieren. Een middelgrote wortel bevat 8 mcg vitamine K. Een middelgrote wortel bevat ook 6 procent van uw dagelijkse waarde van vitamine C, wat wordt geassocieerd met een gezond immuunsysteem en sterke tanden en tandvlees. Vitamine C kan uw lichaam ook helpen ijzer uit plantaardig voedsel op te nemen en kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen.

Fiber

 1. Vezel is een van de drie soorten koolhydraten uit voedingsstoffen, de belangrijkste voedingsbron van uw lichaam. Vezel is misschien het best bekend om zijn vermogen om de regelmaat van de darm te bevorderen. Het kan ook helpen uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden en bijdragen aan een gezond gewichtsbeheer, omdat een vezelrijk dieet u langer vol kan houden. Een middelgrote wortel levert 2 g vezels, of 7 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde.

Kalium

 1. Als u hoopt uw ​​kaliuminname te verhogen, overweeg dan om meer wortels te eten. Een wortel bevat 400 mg kalium. Het Institute of Medicine beveelt aan dat alle volwassenen dagelijks 4.700 milligram kalium consumeren. Volgens de gezondheidswebsite Organic Facts is kalium het op twee na meest voorkomende mineraal in je lichaam. Het kan uw risico op een beroerte, hoge bloeddruk en angst verminderen. Het helpt uw ​​metabolisme onder controle te houden en verbetert de gezondheid van uw spieren, hart en zenuwstelsel. Kalium regelt ook de elektrolytabsorptie en is noodzakelijk voor een goede hydratatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407