Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het stropen van eieren?

Houd het veilig

 1. Eieren hebben een onverdiende negatieve reputatie. Ze worden al lang geëtiketteerd als een bijdrage aan verhoogde cholesterolwaarden in het bloed en hartproblemen vanwege hun cholesterolgehalte. Voor degenen die van eieren houden en gezond proberen te eten, is er echter goed nieuws: een samenvatting van onderzoek naar cholesterolinname in de voeding gepubliceerd door Advances in Nutrition wees niet op een onderbouwd verband tussen cholesterolconsumptie en toename van hart- en vaatziekten. Het tijdschrift meldde dat langdurige consumptie van eieren geen negatief effect leek te hebben op de cardiovasculaire gezondheid. Een van de gemakkelijkste en gezondste manieren om eieren te bereiden is door ze te pocheren.

Choline en antioxidanten

 1. Hele eieren - inclusief die bereid door stroperij - bevatten veel choline met voedingsstoffen. Vooruitgang in Nutrition Journal meldt dat studies een lage consumptie van choline in de voeding hebben gekoppeld aan een hoger risico op borstkanker, hogere ontstekingsconcentraties en een verhoogde kans op een baby met een neurale buisdefect. Eieren zijn ook goede bronnen van calcium en ijzer, respectievelijk belangrijke mineralen voor de groei van botten en tanden en de vorming van rode bloedcellen. Bovendien voorzien ze het lichaam van luteïne en zeaxanthine - antioxidanten die maculaire degeneratie kunnen helpen voorkomen.

Proteïne en calorieën

 1. Consumptie van twee gepocheerde eieren per dag kan een effectief onderdeel zijn van een plan voor gewichtsverlies. Eén ei bevat slechts 72 calorieën. Volgens onderzoekers van de Louisiana State University hebben zwaarlijvige vrouwen die minstens vijf keer per week twee eieren aten, 65 procent meer gewicht verloren dan degenen die bagels aten voor het ontbijt. Eieren bevatten een gemakkelijk verteerbaar eiwit waardoor je je sneller vol voelt en je langer vol blijft voelen dan een maaltijd koolhydraten.

Voorbereidingen voor hoge temperaturen

 1. Hele eieren kunnen een belangrijke aanvulling zijn op een gezond, uitgebalanceerd dieet, maar de voordelen kunnen worden verminderd door de bereidingsmethode. Onderzoek aan de Mount Sinai School of Medicine in New York geeft aan dat frituren of grillen van voedsel bij hoge temperaturen daadwerkelijk stoffen kan produceren die lichaamsontsteking kunnen verhogen, wat met name zorgwekkend is voor personen die worstelen met artritis of andere ontstekingsziekten. Gepocheerde eieren worden bereid met kokend water, dat deze ontstekings veroorzakende verbindingen niet produceert.

Vetten

 1. Voor individuen die verzadigd vet en calorieën proberen te verminderen, zijn gepocheerde eieren gunstig in vergelijking met eieren die zijn gebakken of roerei. Roerei of gebakken eieren - en omeletten - vereisen boter of olie, en omeletten bevatten vaak melk en / of kaas. Het consumeren van te veel verzadigd vet is een van de belangrijkste risicofactoren voor hartaandoeningen. Als u onverzadigde vetten zoals olijfolie of maïsolie gebruikt, kiest u voor een gezondere optie, maar voegt u nog steeds calorieën toe aan het eindproduct. Een ei pocheren vermijdt extra vetten en calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407