Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van kersenfruitextract?

Andere nuttige gerechten

 1. Zoals de naam al doet vermoeden, is kersenfruitextract de vloeibare of poedervormige oplossing die de voedzame kersencomponenten in geconcentreerde vorm bevat. Het kleine, rijk rode fruit is een populaire rauwkostoptie die een aantrekkelijke smaak en textuur combineert met aanzienlijke gezondheidsvoordelen voor de consument. Kersenarm en een bron van vitamine C, bevatten kersen ook een verscheidenheid aan fytochemicaliën, natuurlijk voorkomende chemische verbindingen die bijdragen aan de algehele gezondheid van de mens. Recente dierstudies en aanverwant onderzoek suggereren dat fytochemicaliën in kersen significante ontstekingsremmende en kankerbestrijdende eigenschappen bezitten.

Cherry Fruit Extract

 1. Een enkele extractcapsule met kersenfruit bevat meestal 1000 mg van het extract, de dagelijkse dosering die gewoonlijk wordt aanbevolen door commerciële extractfabrikanten. Dit extract bevat de voedingsstoffen die het equivalent zijn van het drinken van 16 ons kersensap of het eten van 2 kopjes natuurlijk fruit. Kersenvruchtenextract kan worden gemaakt van taart- of zoete kersensoorten. Het extract kan in pilvorm worden geconsumeerd of als een vloeistof of poeder dat tijdens het bereidingsproces aan andere voedingsmiddelen kan worden toegevoegd.

Jicht pijnverlichting

 1. Het meest voorkomende gebruik van kersenfruitextract is als pijnstiller voor personen met jicht. Er wordt aangenomen dat het extract op twee manieren jichtsymptomen helpt verlichten. De flavonoïden in het extract worden voorgesteld als bijdragers aan lagere urinezuurspiegels in de bloedbaan waardoor jicht in de gewrichten, met name tenen en vingers, kan optreden. Onderzoek suggereert dat het extract van flavonoïde anthocyanine van kersenfruit ontstekings veroorzakende enzymen blokkeert op een plaats van letsel veroorzaakt door de ophoping van urinezuurkristallen.

Fytochemicaliën

 1. Net als rood fruit zoals frambozen en veenbessen bevatten kersen flavonoïden, de fytochemicaliën die fruit hun kleur geven. De anti-carcinogene eigenschappen geassocieerd met flavonoïden zijn te wijten aan hun vermogen bloedstroomoxidatie van lipoproteïne met lage dichtheid of LDL te voorkomen. LDL is "slechte" cholesterol die, indien niet gecontroleerd, een oorzaak is van atherosclerose, een gevaarlijke medische aandoening die ontstaat wanneer LDL plaque vormt die bloedvaten verstopt en de bloedstroom vermindert. Atherosclerose verhoogt het risico op beroerte en gerelateerde problemen met de bloedsomloop. Flavonoïden bevorderen gezonde bloedvaten en verlagen LDL-waarden in de bloedbaan. Een opvallende kersenslavonoïde is amygdaline, ook wel vitamine B17 genoemd, een fenolzuur dat wetenschappelijke aandacht heeft getrokken als een remedie tegen kanker.

Vitaminen / sporenmineralen

 1. Kersenfruitextract biedt een reeks andere essentiële voedingsstoffen. Het extract is een nuttige bron van vitamine C. Het bevat ook kleine hoeveelheden vitamine A, ijzer, calcium en boor, een sporenelement dat essentieel is voor een optimale gezondheid van de botten.

Risico's

 1. Op basis van het huidige beschikbare onderzoek wordt aangenomen dat kersenextract veilig is om te gebruiken in combinatie met andere medicatie of in combinatie met voedsel. Het is niet bekend dat het extract of kersenfruit bijwerkingen of andere bijwerkingen veroorzaken als de aanbevolen dagelijkse doseringen worden waargenomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407