Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van kippenbouillon?

 1. Kippenbouillon is gemaakt van het combineren van kippenbotten, stukjes kip, wortelen, selderij, uien en andere smaakstoffen. Deze ingrediënten sudderen urenlang samen totdat de gewenste smaak is bereikt. De vloeistof of bouillon wordt gespannen om alle grote deeltjes te verwijderen. Kippenbouillon kan in veel recepten worden gebruikt of gewoon worden genoten. Het biedt ook verschillende voedingsstoffen die belangrijk zijn voor uw gezondheid. Kies een optie met weinig of geen natrium om maximale voordelen uit kippenbouillon te halen. [! 1441 => 1130 = 2!

 1. Gewoon kippenbouillon bevat van nature weinig calorieën. Een portie van 8 ounce levert ongeveer 40 calorieën op, wat handig kan zijn als u uw calorie-inname in de gaten houdt. Het is ook vetarm en levert minder dan 2 gram per portie. Hoewel kippenbouillon een caloriearm voedsel is, levert het niet voldoende voedingsstoffen om energie te leveren voor al uw lichaamsfuncties. Neem kippenbouillon op als onderdeel van uw uitgebalanceerde voeding.

Gemakkelijk verteerbaar

 1. Kippenbouillon is gewoon en gemakkelijk voor uw lichaam om te verteren. Als u lijdt aan een soort darmklachten, zoals diarree of het prikkelbare darmsyndroom, is kippenbouillon mild en is het onwaarschijnlijk dat het uw spijsverteringskanaal irriteert. Na de operatie, of als voorbereiding op een operatie, kan uw arts een helder vloeibaar dieet voorschrijven, legt MedlinePlus.com uit. Kippenbouillon wordt beschouwd als een "heldere vloeistof", wat gewoon betekent dat u er doorheen kunt kijken en geen residu in uw spijsverteringskanaal achterlaat.

Veelzijdigheid

 1. Kippenbouillon is een basisingrediënt voor veel recepten. Het maken van kippenbouillon vanaf het begin kan tijdrovend zijn. U kunt kippenbouillon kopen die al is gemaakt of gedroogd in een bouillonblokje, waarvoor alleen kokend water moet worden toegevoegd om een ​​bouillon te vormen. Het is een basisingrediënt voor veel soepen. Kippenbouillon kan worden gebruikt om smaak aan sauzen toe te voegen, of zelfs om groenten te stomen.

Rijk aan mineralen

 1. Omdat kippenbouillon is afgeleid van botten, is het rijk aan verschillende belangrijke mineralen. Een portie kippenbouillon van 8 ounce biedt meer dan 200 milligram kalium, wat 10 procent is van uw behoefte voor de dag. Kalium is essentieel voor een gezond hart, evenals spier- en skeletcontracties, legt de Universiteit van Maryland uit. Een ander opvallend mineraal in kippenbouillon is fosfor. Een portie bouillon van 8 ounce heeft ongeveer 70 milligram fosfor. Fosfor helpt bij de stofwisseling, helpt bij het opbouwen van eiwitten en gezonde botten en tanden, volgens MedlinePlus.com.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407