Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van kurkuma bladeren?

Voor de tuin en verder

 1. Het kurkuma-blad is afkomstig van een plant die veel groeit in India, andere delen van Zuid-Azië en Afrika. Kurkuma wordt gebruikt als een kleurstof voor stoffen en is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase keuken. Er wordt ook beweerd dat het medicinaal gebruik heeft, maar het University of Maryland Medical Center dringt aan op voorzichtigheid, omdat er geen sluitende studies zijn over het gebruik ervan. Raadpleeg altijd uw arts voordat u medicinale kruiden of voedingssupplementen gebruikt.

Geschiedenis

 1. Kurkuma, waarvan de biologische naam Curcuma longa, wordt in India gebruikt als onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde en in de Chinese geneeskunde al duizenden jaren om een ​​verscheidenheid aan gezondheidsproblemen te behandelen. Een actief ingrediënt in het kurkuma-blad is curcumine, een krachtige antioxidant.

Cosmetische voordelen

 1. Als onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde kunnen kurkuma-bladeren worden fijngestampt en op de huid worden aangebracht. Dit gebruik dateert uit de oudheid en wordt nog steeds gebruikt in India. Er wordt aangenomen dat kurkuma de huid zacht en glad kan houden, de huid laat gloeien, een eerlijkere teint produceert en vlekken zoals vlekken verwijdert. Het wordt ook gebruikt om huidaandoeningen zoals eczeem te verlichten en als een antisepticum om snijwonden en brandwonden te behandelen.

Geneeskrachtige voordelen

 1. Kurkuma wordt gevonden in capsule- en tabletvorm in antioxidantpreparaten, die helpen schadelijke vrije radicalen op te ruimen. Curcumine geeft kurkuma ontstekingsremmende eigenschappen, die het kunnen helpen artrose en reumatoïde artritis te verlichten, zoals gesuggereerd door een studie van de Universiteit van Arizona in het maartnummer van het "Journal of Natural Production". [! 39275 => 1130 = 5!

 1. Kurkuma kan atherosclerose, sommige vormen van kanker en diabetes helpen voorkomen. Het University of Maryland Medical Center zegt echter dat, hoewel studies met dieren veelbelovend zijn, onderzoek nog in de kinderschoenen staat en twijfels blijven bestaan. Dierstudies tonen bijvoorbeeld aan dat kurkuma de bloedsuikerspiegel van diabetische dieren verlaagt, maar het is niet zeker of dit hetzelfde effect zou hebben op menselijke proefpersonen.

Cooking

 1. Tumerische bladeren, ook bekend als haldi-bladeren, worden veelvuldig gebruikt als aromatische kruiden in de Indiase, Thaise en Maleisische keuken. Verse kurkuma bladeren worden heel gebruikt in geselecteerde gerechten en gedroogde kurkuma bladeren gedrenkt in water met het extract gebruikt bij het koken. Kurkumabladeren worden ook gebruikt als kleurstof voor levensmiddelen en als basisingrediënt in kerriepoeder. Kurkumabladeren zijn bedoeld om de spijsvertering te verbeteren en gas en opgeblazen gevoel te verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407