Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van lijnzaad gecombineerd met yoghurt?

Anti-oxidant

 1. Hoewel yoghurt al vol zit met tal van essentiële voedingsstoffen die uw lichaam dagelijks nodig heeft, biedt lijnzaad aan yoghurt voedingsstoffen die u niet krijgt als u alleen yoghurt eet. Het strooien van lijnzaad in yoghurt kan zelfs uw risico op het ontwikkelen van chronische ziekten helpen verminderen. Het toevoegen van lijnzaad aan yoghurt verhoogt echter ook het caloriegehalte.

Extra voedingsstoffen

 1. De combinatie van magere yoghurt met lijnzaad geeft je een goede mix van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten die je niet krijgt door alleen yoghurt of lijnzaad te eten. Yoghurt is rijk aan eiwitten, koolhydraten, calcium, fosfor, kalium en B-vitamines, terwijl lijnzaad veel vezels en onverzadigde vetzuren bevat - vooral het omega-3-vetzuur alfa-linoleenzuur of ALA. Het toevoegen van slechts 1 eetlepel gemalen lijnzaad levert volgens het Institute of Medicine ongeveer 2 gram ALA op, dat de dagelijkse ALA-vereisten voor mannen en vrouwen overtreft. [! 35388 => 1130 = 3!

 1. Eiwitten en vezels zijn voedingsstoffen die de verzadiging verhogen, waardoor u zich langere tijd vol voelt zonder extra calorieën te consumeren. Yoghurt is rijk aan eiwitten en lijnzaad zit boordevol vezels. Daarom verhoogt het strooien van lijnzaad op yoghurt de verzadiging meer dan alleen het eten van yoghurt. Het eten van een combinatie van lijnzaad en magere yoghurt is een uitstekende manier om je honger te beheersen - en de totale calorie-inname - voor een gezond gewichtsbeheer.

Verminderde ziekterisico's

 1. Gezien het hoge gehalte aan omega-3 en vezels van lijnzaad, kan het toevoegen aan yoghurt uw risico op het ontwikkelen van chronische ziekten helpen verminderen. Het University of Maryland Medical Center meldt dat ALA-rijke lijnzaad kan helpen bij het verlagen van een hoog cholesterolgehalte in het bloed, uw risico op een hartaanval en beroerte en mogelijk uw risico op het ontwikkelen van kanker. Het University of Maryland Medical Center merkt ook op dat lijnzaad de symptomen van de menopauze kan helpen verbeteren, zoals opvliegers en stemmingsstoornissen. De probiotica in yoghurt zijn gunstig voor de spijsvertering en kunnen helpen bij de behandeling van diarree en het prikkelbare darm syndroom.

Calorieën Overwegingen

 1. Door lijnzaad aan yoghurt toe te voegen, neemt uw calorie-inname enigszins toe. Een eetlepel gemalen lijnzaad bevat 37 calorieën, volgens de National Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw voor standaardreferentie. Omdat dezelfde portie lijnzaad van 1 eetlepel 2 gram voedingsvezels bevat, worden niet alle calorieën in lijnzaad verteerd en opgenomen door uw lichaam. Het gebruik van lijnzaad met mate als onderdeel van een uitgebalanceerd maaltijdplan leidt waarschijnlijk niet tot gewichtstoename.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407