Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van lijnzaadbrood?

Gewichtsverlies

 1. Brood gemaakt van sojameel en lijnzaad, of lijnzaad, kan een goed alternatief zijn voor witbrood als u op zoek bent naar wat extra voeding of als u glutengevoeligheden hebt en geen tarweproducten kunt eten. Soja en lijnzaadbrood kan enkele gezondheidsvoordelen bieden, maar het kan geen specifieke ziekten genezen of voorkomen, dus raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt over de gezondheid.

Biedt een hoog eiwitgehalte

 1. Een voordeel van soja en lijnzaadbrood is dat het eiwitrijker is dan tarwebrood, omdat sojameel 30 tot 50 gram eiwit per kopje bevat, vergeleken met 16 gram eiwit per kopje tarwebloem voor brood. Eiwit kan u helpen uw gewicht onder controle te houden, omdat het een vullende voedingsstof is. Een ander voordeel is dat het eiwit uit soja een compleet eiwit is, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren levert die je uit het dieet nodig hebt.

Biedt essentiële vetten

 1. Een voordeel van soja en lijnzaadbrood is dat het alfa-linoleenzuur, een essentieel omega-3-vetzuur, levert. Elke eetlepel gemalen lijnzaad of lijnzaad levert ongeveer 1,5 gram alfa-linoleenzuur, of meer dan 100 procent van de dagelijkse waarde. Dit vet kan uw risico op plotselinge hartdood verminderen, volgens het Linus Pauling Institute Micronutrient Information Centre. Brood gemaakt met volle sojabloem bevat meer calorieën dan sojabrood van ontvette bloem, maar het biedt hart-gezonde meervoudig onverzadigde omega-6 vetten.

Verlaagt cholesterol

 1. Soja en lijnzaadbrood biedt voedingsvezels, waardoor het gehalte aan slecht LDL-cholesterol in uw bloed wordt verlaagd. Alfa-linoleenzuur en lignanen uit lijnzaad kunnen het cholesterol verlagen, en isoflavonen uit soja hebben een soortgelijk effect, volgens het Informatiecentrum van het Linus Pauling Instituut. Waarschijnlijk heeft geen enkel voedingsmiddel een significante invloed op uw cholesterolgehalte, dus eet een algeheel gezond dieet en praat met uw arts als uw cholesterol hoog is.

Biedt essentiële micronutriënten

 1. Een voordeel van soja en lijnzaadbrood is dat het veel ijzer bevat, een essentieel mineraal voor gezonde rode bloedcellen. Het heeft meer folaat, wat het risico op neurale buisdefecten vermindert, dan wit brood van verrijkte bloem. Kalium is een essentiële voedingsstof voor het reguleren van uw bloeddruk en soja en lijnzaadbrood is een goede bron. Beperk de hoeveelheid brood die u eet als u zich zorgen maakt over uw bloeddruk, omdat het meeste brood veel natrium bevat door toegevoegd zout.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407