Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van limoenen eten?

Verminderd risico op obesitas

 1. Limoenen bieden veel gezondheidsvoordelen, sommige welbekend en andere niet zo vanzelfsprekend. Oorspronkelijk gekweekt in India, zijn ze een neef van de citroen en werden populair in Europa, naar de Verenigde Staten verhuisd naarmate de bevolking groeide. Ze worden gekweekt in Florida, Californië en de zuidwestelijke regio's van de Verenigde Staten. Vanwege hun gezondheidsvoordelen waren limoenen een vereiste vrucht op Britse marineschepen in de 19e eeuw.

Beschermt tegen kou

 1. Limoenen bevatten een krachtige hoeveelheid vitamine C in een klein pakket. Een hele limoen, meestal ongeveer 67 gram, bevat 35 procent van je dagelijkse vitamine C-behoefte. Vitamine C kan helpen voorkomen dat verkoudheid ontstaat en kan verkoudheidssymptomen minimaliseren. Hoewel geen studies vitamine C definiëren als een verkoudheidsbehandeling, hebben sporters en mensen in geïsoleerde omstandigheden een daling van 50 procent gemeld bij het krijgen van verkoudheid door supplementen met vitamine C. [! 80354 => 1130 = 3!

 1. Flavonoïden in limoenen lijken kanker te helpen voorkomen. Limoenen bevatten een flavonoïde, flavonolglycosiden, die de celdeling bij veel soorten kanker lijkt te stoppen. Een artikel uit 2010, gepubliceerd in het "Journal of Pharmacy and Pharmacology", onderzocht hoe orale kankers reageerden op de introductie van de flavonoïde. De bevindingen van de auteur stellen dat flavonolglycosiden, wanneer gemengd met speeksel, de groei van orale kankercellen remmen.

Voorkomt cholera

 1. De flavonoïde in limoenen lijkt ook de groei van bacteriën te remmen. Stammen die limoensap in hun dagelijkse voeding opnemen, blijken uitbraken van cholera te hebben verminderd. Cholera is het resultaat van de bacterie Vibrio cholera. Door het toevoegen van limoensap aan sauzen gegeten met rijst, hebben onderzoekers zich kunnen beschermen tegen uitbraken van cholera-epidemieën, zoals opgemerkt in een artikel in het tijdschrift van Journal of Food Protection van november 1997. Hoewel het niet duidelijk is waarom limoenen dit beschermende effect hebben, suggereert een theorie dat de zure eigenschappen van het sap de groei van bacteriën remmen.

Behoudt de spijsvertering

 1. Eén onbewerkte limoen voorziet in ongeveer 7 procent van de dagelijkse vezelbehoefte. Vezel is van cruciaal belang voor het behoud van de spijsvertering. Dit helpt de opname van voedingsstoffen en stoelgang te verbeteren.

Voegt smaak toe

 1. Limoenen geven een sterke smaak die uw bereiding kan verbeteren. Elk deel van de limoen kan worden gebruikt. Je kunt de schil als schil gebruiken door de buitenste schil voorzichtig te raspen nadat je de limoen grondig hebt gewassen. Je kunt het sap toevoegen aan water voor smaak of toevoegen aan recepten om de kruiden te verbeteren. Voeg het vlees toe aan fruitsalades, op kebabs voor een heldere smaak of kook direct voor een intense smaak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407