Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van limoensap?

Andere mogelijke voordelen

 1. Limoensap is een zure, scherpe vloeistof die wordt verkregen uit de vrucht van de Citrus aurantifolia, een struikachtige citrusboom die oorspronkelijk voorkomt in Azië. Een klein, groen fruit gerelateerd aan de citroen, limoenfruit is lichtgroen met een sappige pulp. Op grote schaal gebruikt voor zowel culinaire als niet-culinaire doeleinden, is het een van de meest populaire citroensappen die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Zodra u zich bewust bent van de gezondheidsvoordelen die limoensap biedt, wilt u misschien een manier vinden om het in uw dieet te krijgen.

Dieet Vitamine C

 1. Het drinken van limoensap helpt om aan de dagelijkse behoefte van het lichaam aan vitamine C te voldoen. De USDA meldt dat een kopje vers geperst limoensap 72,6 milligram vitamine C bevat. Vitamine C is een essentiële voedingsstof die nodig voor de groei en reparatie van weefsels, evenals het herstel en onderhoud van onze botten en tanden, volgens het University of Maryland Medical Center. Het helpt het lichaam ook om collageen aan te maken, een eiwit dat een vitale rol speelt bij de productie van bloedvaten, huid, pezen, ligamenten en kraakbeen.

Antibiotische eigenschappen

 1. Limoenen bevatten unieke actieve stoffen die flavonolglycosiden worden genoemd, die niet alleen antikanker- en antioxidantvoordelen bieden, maar ook antibiotische eigenschappen hebben. Van de antibiotische eigenschappen van deze verbindingen is aangetoond dat ze beschermen tegen de samentrekking van cholera, een ziekte die de bacterie Vibrio cholera veroorzaakte. Onderzoek uitgevoerd in West-Afrika, gepubliceerd in "Tropische geneeskunde en internationale gezondheid", toont aan dat het drinken van limoensap bij de hoofdmaaltijd de deelnemers beschermt tegen deze ziekte.

Anti-carcinogene

 1. Citroensap heeft krachtige anti-carcinogene eigenschappen. J. Robert Hatherill Ph.D., een onderzoekswetenschapper, schrijft dat limoenen en andere citrusvruchten een verscheidenheid aan kankerbestrijdende stoffen bevatten die flavonoïden worden genoemd. Flavonoïden zijn een familie van in de natuur voorkomende stoffen die in veel groenten en fruit voorkomen. In zijn boek 'Eat To Beat Cancer' meldt hij dat de biologische activiteit van citrussapflavonoïden anti-kankereffecten heeft die de invasie van kankercellen voorkomen. Deze verbindingen remmen ook krachtig de groei van tumorcellen. Hij merkt op dat het sap de meeste invloed heeft op kankerbestrijding als het vers wordt gedronken.

Ontgiften

 1. Limoenen bevatten acht verschillende soorten liminoïden, dit zijn verbindingen die de activiteit van een enzym in de lever, genaamd glutathione-S-transferase of GST, volgens Hatherill bevorderen. Dit leverenzym ontgift een verscheidenheid aan kankerverwekkende chemicaliën. In feite deactiveert het deze schadelijke chemicaliën en verandert het in onschadelijke chemicaliën die vervolgens uit uw lichaam in uw urine worden verwijderd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407