Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Macadamia notenboter?

Macadamia-voordelen

 1. Hoewel macadamia-notenboter niet zo gebruikelijk is als pindakaas, is het misschien een geschikt alternatief, omdat het een vergelijkbaar voedingsprofiel biedt. Net als pindakaas bevat macadamia-notenboter veel vet, maar weinig verzadigd vet. Macadamia-notenboter bevat bovendien een aantal vitamines en mineralen die verschillende gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Voordat u macadamia-notenboter aan uw dieet toevoegt, moet u de inhoud en mogelijke voordelen ervan zorgvuldig bekijken.

Verhoogde HDL-cholesterol

 1. Hoewel de algemene term 'cholesterol' vaak wordt gebruikt in medische discussies, heb je eigenlijk twee verschillende soorten cholesterol. HDL, of lipoproteïne met hoge dichtheid, cholesterol wordt als gezond beschouwd, terwijl LDL, of lipoproteïne met lage dichtheid, cholesterol ongezond is. Volgens de National Institutes of Health kan het verhogen van uw inname van onverzadigd vet een toename van HDL-cholesterol bevorderen zonder een begeleidende toename van LDL. Volgens de officiële website voor Maranatha-producten bevat macadamia-notenboter 20 g onverzadigd vet per 2 el. portie.

Verlaagde bloeddruk

 1. Een ander potentieel voordeel van macadamia-notenboter is de verlaging van de bloeddruk. De National Institutes of Health merkt op dat het verhogen van uw inname van onverzadigd vet uw bloeddruk kan verlagen. De National Institutes of Health legt uit dat het hebben van hoge bloeddruk een van de belangrijkste risicofactoren is voor hartziekten.

Controle van de bloedsuikerspiegel

 1. Macadamia-notenboter bevat 3 g vezels per portie en bevat weinig koolhydraten, wat de regulering van de bloedsuikerspiegel kan bevorderen. Vezel vertraagt ​​de opname van suiker in uw lichaam, wat kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, vooral als u diabetes hebt. De Mayo Clinic suggereert dat de regulering van de bloedsuikerspiegel als gevolg van vezelinname kan leiden tot een verminderd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. [! 9131 => 1130 = 5!

Verbeterde darmregelmaat

 1. Hoewel gedroogde pruimen vaak worden genoemd als een betrouwbare remedie voor onregelmatige stoelgang, suggereert informatie van de Mayo Clinic dat macadamia-notenboter vanwege zijn vezelgehalte ook effectief kan zijn. De Mayo Clinic merkt op dat voedingsvezels uw ontlasting helpen verzachten, waardoor u gemakkelijker kunt passeren. De Mayo Clinic suggereert dat een vezelrijk dieet het prikkelbare darm syndroom kan verminderen en het risico op constipatie kan verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407