Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van mandarijntjes?

Pro: verlaag uw bloeddruk

 1. Mandarijntjes, ook wel mandarijnen genoemd, zijn veel voorkomende additieven in de culinaire keuken. Hun helften worden geplaatst in hoofdgerechten, salades en desserts, zoals gelatine en pudding. De olie van mandarijntjes wordt gebruikt in smakelijke traktaties, die smaak geven aan snoepjes, gom en ijs. Mandarijntjes doen echter meer dan alleen een aangename smaak. Deze citrusvrucht heeft meerdere gezondheidsvoordelen, van het verminderen van het risico op kanker tot gewichtsverlies.

Verlaagd kankerrisico

 1. Mandarijntjes kunnen het risico op leverkanker verlagen, zegt de RxPG-nieuwssite. In een studie gepubliceerd in het maart 2009 nummer van Archives of Biochemistry and Biophysics, ontdekten onderzoekers dat mensen met chronische virale hepatitis die mandarijnensap dronken hun risico op leverkanker verminderden. In de 2,5-jarige studie vertoonden deelnemers met de aandoening hepatitis die dagelijks een drank consumeerden die mandarijnsap bevatte, geen tekenen van leverkanker. Dit is in tegenstelling tot het percentage van 8,9 procent van leverkanker dat werd gevonden onder de deelnemers die de dagelijkse drank niet dronken.

Een vitamine C-bron

 1. Mandarijntjes geven u tot 80 procent van uw dagelijkse vitamine C-inname. Vitamine C heeft veel, waardoor onstabiele moleculen in je lichaam, bekend als vrije radicalen, worden vernietigd door zijn antioxiderende eigenschappen. Vrije radicalen zijn moleculen met een oneven aantal elektronen die zoeken naar een even aantal door een elektron te nemen uit stabiele verbindingen die uw immuunsysteem maakt om infecties te bestrijden. Dit veroorzaakt een kettingreactie, waardoor stabiele vrije radicalen instabiel en mogelijk schadelijk eiwit en DNA worden. Antioxidanten helpen deze kettingreactie te stoppen en cellulaire schade te voorkomen.

Cholesterolverbeteringen

 1. De antioxidanten in mandarijn kunnen uw slechte cholesterolgehalte verlagen. Ze doen dit door de vrije radicalen te bestrijden die je cholesterol oxideren, waardoor de cholesterol aan je vaatwanden blijft plakken, zegt FitDay. Dit zorgt ervoor dat het bloed vertraagt ​​bij het verplaatsen in de slagaders, wat uw risico op hoge bloeddruk, beroerte en hartaandoeningen kan verhogen. De hechting aan de slagaders kan ook een toename van leverziekte veroorzaken, zegt de site.

Gewichtsverlies

 1. Mandarijntjes zijn een goede bron van voedingsvezels, met 3 gram vezels per portie van 100 gram. Regelmatig vezels eten zorgt ervoor dat je je langer vol voelt, waardoor je minder zin hebt of meer wilt eten, wat helpt bij het afvallen. Vrouwen moeten dagelijks ongeveer 25 gram vezels consumeren en mannen hebben ongeveer 38 gram nodig. Het toevoegen van mandarijntjes aan uw maaltijden kan vaak een aanzienlijk deel van deze dagelijkse behoefte opleveren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407