Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van mint?

Wat zijn de voordelen van mint?

 1. De mentha of mintfamilie verwijst naar een groep van ongeveer 15 tot 20 plantensoorten, waaronder pepermunt en groene munt.

 2. Mint heeft een van de hoogste antioxidantcapaciteiten van alle voedingsmiddelen. Leren hoe je verse kruiden en specerijen zoals munt gebruikt om smaak toe te voegen tijdens het koken, kan ook helpen de natriuminname te verminderen.

 3. Deze functie van het Medical News Today Knowledge Center maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen.

 4. Het biedt een voedingswaarde-indeling van munt en kijkt naar de mogelijke gezondheidsvoordelen, hoe meer munt in het dieet kan worden opgenomen en mogelijke gezondheidsrisico's die gepaard gaan met het consumeren van munt.

Voordelen

 1. Van mint wordt aangenomen dat het een aantal gezondheidsvoordelen heeft.

 2. Allergieën: muntplanten bevatten een antioxidant en ontstekingsremmend middel genaamd rosmarinezuur. Dit is onderzocht op zijn effectiviteit bij het verlichten van seizoensgebonden allergiesymptomen en onthult een veelbelovende natuurlijke behandeling.4

 3. Borstvoeding: borstvoeding biedt aanzienlijke voordelen voor zowel de baby als de ouder, maar het kan pijn en schade aan de tepel veroorzaken. Een studie gepubliceerd in april 2007 in het International Breastfeeding Journal suggereerde dat pepermuntwater kan helpen om tepelscheuren en tepelpijn te voorkomen bij moeders die voor het eerst borstvoeding geven.7

 4. Verkoudheid: Mint bevat menthol, een natuurlijk aromatisch decongestivum dat helpt slijm en slijm af te breken, waardoor het gemakkelijker kan worden uitgeworpen.8 Menthol heeft ook een verkoelend effect en kan helpen bij het verlichten van een keelpijn , vooral in combinatie met thee.

 5. Indigestie en gas: Mint is een kalmerend en kalmerend kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt om maagklachten of spijsverteringsproblemen te voorkomen. Men denkt dat munt de galafscheiding verhoogt en de galstroom bevordert, wat de spijsvertering helpt versnellen en verlichten (en die ook een gezond cholesterolgehalte kan ondersteunen) .9 Pepermunt wordt ook gedacht om pijn en ongemak van gas en een opgeblazen gevoel te verlichten. Pepermuntthee is een veelgebruikt huismiddeltje tegen winderigheid.

 6. Prikkelbare darmsyndroom (IBS): het gebruik van pepermuntolie is een effectieve en veilige behandeling gebleken voor diegenen die lijden aan buikpijn of ongemak geassocieerd met IBS. 2,5 Enterisch gecoate capsules zijn het meest effectief en voorkomen dat de capsule oplost in de maag, wat brandend maagzuur kan veroorzaken.

 7. In één dubbelblinde, placebogecontroleerde klinische studie had 75% van de patiënten met PDS die gedurende 4 weken tweemaal daags enterische gecoate pepermuntoliecapsules innamen, een vermindering van de totale IBS met ten minste 50% symptomen (vergeleken met geen significante verandering bij patiënten die een placebo gebruiken) .10

 8. Maagzweren: in een onderzoek bij dieren bleek menthol de maagwand te beschermen tegen de negatieve effecten van indomethacine en ethanol, waardoor het een mogelijke rol kon spelen bij het voorkomen van maagzweren geassocieerd met alcoholgebruik en regelmatig gebruik van pijnstillers.11

 9. Pijnverlichting: extern toepassen van pepermuntextract verhoogt de pijndrempel bij mensen.12 Een deel van de bushmint-familie (Hyptis), Braziliaanse munt (Hyptis crenata) is even effectief gebleken voor pijnverlichting als een synthetisch aspirine-achtig medicijn indomethacine wanneer het wordt ingenomen als een "thee"

 10. Huid: Bij topisch aanbrengen in olie, zalf of lotion heeft munt het effect van een kalmerende en verkoelende huid die wordt aangetast door insectenbeten, uitslag of andere reacties.

 11. Mondgezondheid: Mint is een natuurlijk antimicrobieel middel en ademverfrisser.

Diet

 1. Munt toevoegen is een geweldige manier om smaak aan een gerecht of drank toe te voegen zonder overmatige calorieën, suiker of natrium toe te voegen.

 2. Muntblaadjes zijn een zacht kruid (samen met koriander en basilicum), met zachte stengels. Ze worden het best rauw gebruikt of aan het einde van het koken toegevoegd om hun delicate smaak en textuur te behouden.

 3. Let bij het kopen van mint op heldere, ongeschonden bladeren. Bewaar tot een week in een plastic zak of losse plasticfolie in de koelkast.

 4. Munt is relatief eenvoudig te kweken en kan zelfs in kleine potten op een zonnige vensterbank worden gekweekt. Het kweken van munt in je tuin kan helpen mieren en vliegen af ​​te weren.

 5. Gebruik bij het bereiden van munt een scherp mes en snijd voorzichtig. Het gebruik van een bot mes of overmatig hakken zal het kruid kneuzen en veel van de smaak zal verloren gaan op het snijplankoppervlak.1

 6. Munt wordt vaak gebruikt om gerechten uit het Midden-Oosten op smaak te brengen, zoals lamsvlees, soepen en groentesalades.

 7. Probeer een muntlimeade door limoensap te mengen met suiker of stevia en verwarde muntblaadjes. Vul af met gefilterd water en ijsblokjes.

 8. Voeg munt toe aan een verse fruitsalsa met gehakte appels, peer, citroen- of limoensap, jalapeno en honing. Serveer met kaneelpitabroodjes of bovenop gebakken kip.

 9. Geef je water meer pit door muntblaadjes en komkommer toe te voegen voor een verfrissende traktatie.

 10. Voeg een paar gehakte muntblaadjes toe aan je volgende chocoladeschilferkoekdeeg.

 11. Giet heet water over muntblaadjes en laat 5-6 minuten trekken voor zelfgemaakte muntthee. Probeer eens muntblaadjes van chocolade te gebruiken.

 12. Hak munt en gooi met verse ananas voor een snelle snack.

 13. Probeer deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

Risico's

 1. Zoals veel kruiden kan mint bij sommige mensen een nadelig effect hebben.

 2. Gebruik geen munt in een poging om spijsverteringsproblemen te kalmeren als uw symptomen verband houden met gastro-oesofageale refluxziekte (GERD). Het kan de symptomen verergeren.

 3. Pepermuntolie, als het in grote doses wordt ingenomen, kan giftig zijn. Pure menthol is giftig en mag nooit intern worden ingenomen.

 4. Breng geen muntolie aan op het gezicht van een baby of klein kind, omdat dit spasmen kan veroorzaken die de ademhaling remmen.

 5. Wees voorzichtig met mintproducten als u galstenen hebt of eerder heeft gehad.

 6. Neem contact op met uw zorgverlener om te bepalen of uw medicijnen kunnen interageren met munt of muntolie.

Nutrition

 1. Twee eetlepels verse pepermunt levert 2 calorieën, 0,12 gram eiwit, 0,48 gram koolhydraten, 0,03 gram vet en 0,30 gram vezels. Munt bevat kleine hoeveelheden kalium, magnesium, calcium, fosfor, vitamine C, ijzer en vitamine A.3

 2. Als u mintproducten in dit artikel wilt kopen, kunt u deze online kopen.

 3. Winkel voor verse munt.

 4. Winkel voor gedroogde munt.

 5. Winkel voor mint extract.

 6. Koop muntthee.

 7. Winkel voor mintolie.

 8. Koop muntsupplementen.

 9. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op ma 11 december 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 10. Verse kruiden - Kies door de tuin van mogelijkheden, Roof, RD, LDN, Bryan, Today's Dietitian Vol, 14 nr. 9 P. 110, bezocht op 22 april 2014. Effect van vezels, krampstillers en pepermuntolie bij de behandeling van het prikkelbare darmsyndroom: systematische review en meta-analyse, Ford AC, Talley NJ, Spiegel BM, Foxx-Orenstein AE, Schiller L, Quigley EM, Moayyedi P. BMJ, 2008 Nov, bezocht op 22 april 2014. Volledig rapport (alle voedingsstoffen): 02064, Pepermunt, vers, Agricultural Research Service, United States Department of Agriculture, National Nutrient Database for Standard Reference, Release 26, Accessed 22 April 2014. Ontstekingsremmend en anti-allergisch effect van rosmarinezuur (RA); remming van seizoensgebonden allergische rhinoconjunctivitis (SAR) en het mechanisme ervan, Biofactors, 2004; 21 (1-4): 127-31, bezocht op 22 april 2014. Het effect van enterisch gecoate pepermuntolie met vertraagde afgifte op het prikkelbare darm syndroom, Dig Dis Sci, 2010 mei; 55 (5): 1385-90, doi: 10.1007 / s10620-009-0854-9, Epub 9 juni 2009, Bezocht op 22 april 2014. Peppermint, University of Maryland Medical Center, laatst bijgewerkt mei 2013, bezocht op 22 april 2014. Effect van pepermuntwater op het voorkomen van tepelbarsten bij vrouwen die borstvoeding geven, International Journal of Breastfeeding. Gepubliceerd 19 april 2007. Effect van aromaten op longmucociliaire klaring bij patiënten met chronische luchtwegobstructie, A. Hasani et al., J Altern Complement Med, gepubliceerd april 2003, abstract. Onderzoek naar het choleretische effect van menthol, menthone, pluegone, isomenthone en limoneen in DanShu-capsule, G. Hu et al., Int Immunopharmacol, doi: 10.1016 / j.intimp.2014.12.001, online gepubliceerd op 12 december 2014, abstract. Pepermuntolie (Mintolie) bij de behandeling van het prikkelbare darm syndroom: een prospectieve dubbelblinde placebo-gecontroleerde gerandomiseerde studie, G. Cappello et al., Dig Liver Dis, online gepubliceerd op 8 april 2007, abstract. Effect van menthol bij experimenteel geïnduceerde zweren: pathways of gastroprotection, AL Rozza et al., Chem Biol Interact, doi: 10.1016 / j.cbi.2013.10.003, online gepubliceerd 9 oktober 2013, abstract. Alternatieve therapieën bij hoofdpijn. Is er een rol ?, A. Mauskop, Med Clin North Am., Gepubliceerd juli 2001, abstract.

 11. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 12. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407