Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van niet eten voor het slapengaan?

Het gaat meer om calorieën

 1. Misschien vindt u het kiezen van welke voedingsmiddelen u uit de reeks gezonde en niet-zo-gezonde keuzes moet eten voldoende uitdagend in het lopende nationale gesprek over voeding en voeding. Voeg daar de variabele timing aan toe, en het potentieel voor verwarring kan toenemen. Gezondheids- en voedingsdeskundigen bieden aanzienlijke meningsverschillen over de relatieve verdiensten en potentiële gezondheidsrisico's van eten voor het slapengaan. Raadpleeg uw zorgverlener voordat u dieet- of levensstijlveranderingen aanbrengt om tot de beste en veiligste aanpak voor uw individuele gezondheidseisen en doelen te komen.

Gewichtsverlies

 1. Als u op dieet bent om gewicht te verliezen, kunt u het adagium tegenkomen dat niet eten na een bepaalde tijd 's avonds resulteert in sneller gewichtsverlies of dat calorieën die worden geconsumeerd in snacking' s avonds laat meer kans om vet te worden. Volgens Columbia University Health Services niet. Calorieën die u 's avonds laat verbruikt, hebben dezelfde energiewaarde als calorieën die u op een ander moment consumeert. Sommige mensen hebben succes bij het bereiken van hun doelstellingen voor gewichtsverlies door een avondsnack op te nemen om honger te voorkomen en mogelijk de volgende dag te veel eten. Voor anderen betekent niet eten na een bepaalde tijd 's avonds succesvol suikerachtig of vetrijk voedsel vermijden dat een anders gezond gewichtsverliesplan kan ontsporen.

Bloedsuiker

 1. 'S Nachts eten kan de natuurlijke dag / nachtcyclus van uw lichaam verstoren en leiden tot slaap van slechte kwaliteit, zegt Erika Gebel, die schrijft voor' Diabetesvoorspelling '. Je fijn afgestemde biologische klok, die je alvleesklier voorbereidt om actiever te zijn en overdag meer insuline te produceren dan 's nachts, kan in de war raken. Als gevolg hiervan kan snacking 's avonds laat uw slaap en uw vermogen om uw bloedsuikerspiegel te beheersen beïnvloeden. Na verloop van tijd kunt u vatbaarder worden voor het ontwikkelen van insulineresistentie en diabetes.

Indigestie

 1. Later op de avond eten betekent meestal dat u na het eten eerder naar bed gaat dan anders. Liggen met een volle maag kan het door de zwaartekracht ondersteunde proces van spijsvertering verstoren dat voedsel door uw spijsverteringskanaal beweegt en symptomen zoals brandend maagzuur, misselijkheid en gas veroorzaakt. Het maken van een gewoonte om op een volle maag te slapen kan leiden tot een aandoening die bekend staat als gastro-oesofageale reflux of GERD bij gevoelige mensen. GERD is een vorm van indigestie waarbij de onderste sluitspier vernauwt, waarbij voedsel de maag verlaat en wordt gekenmerkt door een brandend gevoel achter het borstbeen of in de middelste buik. De National Institutes of Health's Digestive Diseases Information Clearinghouse beveelt aan om twee tot drie uur voor het slapengaan niet te eten om de symptomen van GERD te helpen beheersen.

Healing

 1. Eten voor het slapen vertraagt ​​de stofwisseling en stimuleert gewichtstoename, zegt Dr. Mark Hyman in zijn boek "Ultrametabolism: The Simple Plan for Automatic Weight Loss." Maak er een gewoonte van om eerder te gaan eten en kies voor een kleinere, lichtere maaltijd om de tijd en energie die nodig is voor de spijsvertering te verminderen zodat uw lichaam andere interne huishoudelijke functies kan uitvoeren, zoals genezing, reparatie en groei.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407