Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van olijfolie voor de spijsvertering?

Verbetert de insulinegevoeligheid

 1. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat olijfolie een van de gezondste oliekeuzes is voor koken en eten. Olijfolie bevat veel vet, maar de meerderheid is hart-gezond enkelvoudig onverzadigd vet, volgens de American Heart Association. Het kiezen van olijfolie boven minder gezonde vetten, zoals boter, kan uw hart ten goede komen en uw cholesterolgehalte verlagen. Alsof deze voordelen niet voldoende zijn, kan olijfolie ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Stimuleert de productie van peptiden

 1. Zodra u uw voedsel inslikt, neemt uw lichaam het over door zuren en andere verbindingen af ​​te scheiden die het voedsel afbreken en de voedingsstoffen die het bevat door uw lichaam transporteert. Volgens M. Carmen Ramirez-Tortosa en Parveen Yaqoob, auteurs van 'Olive Oil and Health', stimuleert olijfolie de productie van peptiden, die een gezonde spijsvertering ondersteunen en helpen bij de opname van voedingsstoffen. Regelmatige consumptie van olijfolie zorgt ervoor dat je darmen efficiënt blijven werken door te nemen wat het nodig heeft voor een goede gezondheid en de rest van je afval te verwijderen.

Vermindert reflux

 1. Snel eten, evenals vetrijk voedsel eten, kan maagreflux of brandend maagzuur veroorzaken. Maagzuur wordt gekenmerkt door een branderig gevoel in uw maag, keel of slokdarm als gevolg van een hoge concentratie zuur in uw lichaam die probeert deze ongezonde soorten voedsel te verteren. Een studie gepubliceerd in het 2004-nummer van "Gracas y Aceites", een tijdschrift dat zich richt op de rol van vet en oliën in het menselijke dieet, merkt op dat olijfolie de secretie van maagzuur kan verminderen. Olijfolie kan dan kalmeren en maagreflux voorkomen, waardoor minder zuur terugkomt. Olijfolie wordt ook langzamer verteerd, zodat je minder en langzamer kunt eten, wat ook helpt terugvloeiing te voorkomen.

Ondersteunt de pancreas

 1. Uw alvleesklier is vaak een over het hoofd gezien deel van het spijsverteringsstelsel, maar het is essentieel voor de productie van hormonen en voor de productie van enzymen die de dunne darm nodig heeft om uw voedsel te verteren. Olijfolie is vooral gunstig voor uw alvleesklier omdat het alleen vereist dat uw alvleesklier een kleine hoeveelheid spijsverteringsenzymen produceert, wat betekent dat het minder werkt, meldt de eerder genoemde studie in "Gracas y Aceites." Dit komt uw alvleesklier ten goede door het sterk en gezond te houden. Het juni 2000 nummer van het "Journal of Epidemiology and Community Health" voegt eraan toe dat olijfolie ook bescherming kan bieden tegen pancreaskanker.

Ondersteunt gezonde darmen

 1. Uw dikke en dunne darm zijn essentieel voor het verteren van uw voedsel en om de voedingsstoffen door uw lichaam te krijgen. Het eten van olijfolie in plaats van minder gezonde oliën kan de darmen verbeteren. Olijfolie moedigt je darmen ook aan om meer vitamines en mineralen uit het voedsel dat je eet op te nemen, wat het gunstig maakt voor mensen met spijsverteringsstoornissen, meldt de studie uit 2004 in "Gracas y Aceites."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407