Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Olive Juice?

Overwegingen

 1. Olijfsap, wat we kennen als olijfolie, bevat een schat aan voedingsstoffen die op verschillende manieren uw gezondheid ten goede kunnen komen. Hoewel olijven sap veel gezondheidsbevorderende voordelen biedt, is het geen wondermiddel en bevat het een hoog calorie- en vetgehalte. Gebruik het niet ten koste van het eten van een uitgebalanceerd dieet. Juiste voeding speelt een essentiële rol in het leven van een gezonde levensstijl; raadpleeg uw arts wanneer u uw dieet wijzigt.

Veel gezonde vetten in het hart

 1. Olijven bevatten rijke hoeveelheden hart-gezonde vetten, volgens Mayoclinic.com. Ze zijn natuurlijke bronnen van de plantaardige onverzadigde vetten en bevatten rijke hoeveelheden enkelvoudig onverzadigde vetten. Het consumeren van deze vetten in plaats van verzadigde of transvetten kan je helpen je hartgezondheid te verbeteren en tegelijkertijd je risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen te verminderen. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan enkelvoudig onverzadigde vetten kan helpen uw totale cholesterolgehalte te verlagen.

Haargroei stimulerend

 1. Olijfsap kan volgens Holistic Online worden gebruikt om de haargroei te stimuleren en het haar gezond te houden. De vitamine E in olijven kan de bloedcirculatie naar uw haarzakjes verhogen, wat de haargroei kan stimuleren. Geef jezelf na het wassen een warme olijven-sapmassage. Breng voorzichtig 1/2 kopje verwarmde olijfolie op je hoofdhuid aan als je haar nog nat is. Gebruik je vingertoppen om de olie in je hoofdhuid en haar te masseren. Zorg ervoor dat je je hele hoofdhuid bedekt. Wikkel je hoofd in een handdoek en laat de olie 30 minuten in je haar blijven. Shampoo opnieuw om olijven sap te verwijderen en spoel je haar grondig. Herhaal deze massage wekelijks om de gezondheid van haar en hoofdhuid te behouden.

Lagere risico's op diabetes

 1. Het eten van een dieet op basis van plantaardige vetten, zoals een mediterraan dieet, kan het risico op diabetes type II helpen verminderen. Dit kan gebeuren zonder gewicht te verliezen of calorieën te tellen, volgens de National Institutes of Health. Diabetische risicofactoren, waaronder hoge bloeddruk, verhoogde bloedsuiker en triglyceriden plus obesitas, kunnen worden afgeremd door een dieet te eten dat rijk is aan onverzadigde vetten. De enkelvoudig onverzadigde vetten in olijven kunnen een rol spelen bij de bestrijding van verschillende ontstekingsziekteprocessen, waaronder diabetes. Het mediterrane dieet is bijzonder rijk aan olijven, groenten, granen, peulvruchten en vis.

Natuurlijk ontstekingsremmend

 1. Olijfsap bevat ontstekingsremmende eigenschappen in het gehalte aan polyfenolen, flavonoïden, vitamine E en enkelvoudig onverzadigd vet. Deze eigenschappen kunnen helpen de ernst van verschillende gezondheidsproblemen met ontstekingen in het lichaam te verminderen. Experts van de National Institutes of Health geloven dat een verscheidenheid aan ziekten kan worden beïnvloed door chronische chronische ontstekingen in het hele lichaam. Ontstekingsziekten omvatten osteoartritis, reumatoïde artritis, hartaandoeningen en astma. De vitamine E in olijven sap kan de ernst en frequentie van overgangsklachten zoals opvliegers helpen verminderen. Olijfsap kan helpen uw kansen op het ontwikkelen van gastritis, een maagontsteking te verminderen, volgens Tony Polito, een chef-kok en voedingsdeskundige in Boston en New York, die schrijft voor de Shrewsbury Lantern.

Neutraliseert vrije radicalen

 1. Olijven zijn goede bronnen van vitamine E, een antioxidant. Antioxidanten helpen vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren die uw bloed oxideren en uw cellen beschadigen. Dit kan bloedvaten en slagaders beschadigen. Ongecontroleerd, vrije radicalen kunnen volgens de World's Healthiest Foods leiden tot de ontwikkeling van hartaandoeningen, beroertes of hartaanvallen, kanker, tumoren en maagdarmstoornissen.

Verbetert cholesterolwaarden

 1. Olijfsap kan de gezondheid van het hart verbeteren door het cholesterolgehalte te verlagen, volgens Mayoclinic.com. De grote hoeveelheden onverzadigde vetten in olijven kunnen de schadelijke lipoproteïneniveaus met lage dichtheid verlagen en tegelijkertijd het gunstige cholesterol verhogen, ook wel lipoproteïne met hoge dichtheid genoemd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407