Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van ongezuurde broden?

Potentiële valkuilen

 1. Voordat bakkers de kracht van gist ontdekten, werd brood ongezuurd gemaakt, wat betekent dat het niet omhoog kwam. Hoewel je misschien aan matzo denkt als iemand zegt dat ongezuurd brood, pitabroodje en tortilla's ook ongezuurde broodproducten zijn. Naast het toevoegen van variatie aan uw dieet, bieden ongezuurde broden een aantal gezondheidsvoordelen. Maar zorg ervoor dat je de volkorenrassen toevoegt om het meeste voordeel te halen.

Gezonde calorieën

 1. Hoewel hun voedingswaarde varieert, bevatten ongezuurde broodproducten meestal weinig vet en calorieën en een goede bron van koolhydraten. Een portie volkoren matzo is bijvoorbeeld vetvrij en bevat slechts 49 calorieën, 11 gram koolhydraten en 2 gram eiwit. Een kleine volkoren tortilla bevat meer calorieën en vet, maar een betere bron van koolhydraten en eiwitten, met 127 calorieën, 4 gram vet, 19 gram koolhydraten en 4 gram eiwitten in één tortilla.

Bron van vezels

 1. De volkoren versies van ongezuurd brood zijn een goede bron van vezels, met 2 gram in een kleine pita of 1/2 ons matzo en 4 gram in de volkoren tortilla, vergadering 8 procent en 16 procent van de dagelijkse waarde, respectievelijk. Volgens Helpguide.org krijgt negentig procent van de Amerikanen onvoldoende vezels binnen hun dieet.

 2. Glasvezel biedt een aantal gezondheidsvoordelen die verder gaan dan u regelmatig te houden. Je inname verhogen door meer volkoren ongezuurde broden te eten, kan ook de gezondheid van het hart verbeteren, het risico op diabetes verlagen en het gemakkelijker voor je maken om af te vallen.

Rijk aan B-vitamines

 1. Volkoren ongezuurde broden kunnen u helpen aan uw dagelijkse B-vitaminebehoefte te voldoen, inclusief kleine hoeveelheden riboflavine, pantotheenzuur, niacine, folaat, vitamine B-6 en thiamine. Elke B-vitamine heeft zijn eigen specifieke rol in uw lichaam, maar ze werken ook om u te helpen energie te halen uit het voedsel dat u eet. Het is echter belangrijk op te merken dat ongezuurd brood geen goede bron van vitamine B12 is, die alleen van nature voorkomt in dierlijke producten.

Helpt je bij het bestrijden van vrije radicalen

 1. Ongezuurde broden zijn ook rijk aan mangaan en selenium, twee sporenmineralen die als antioxidanten in uw lichaam fungeren. Een 4-inch volkoren pitabroodje en 1/2 ons matzo voldoen beide aan meer dan 20 procent van de dagelijkse waarde voor mangaan. Dezelfde portie pita voldoet ook aan 18 procent van de dagelijkse waarde voor selenium, terwijl een volkoren tortilla voldoet aan 22 procent van de dagelijkse waarde.

 2. Antioxidanten zijn stoffen die uw cellen beschermen tegen schade door chemicaliën die bekend staan ​​als vrije radicalen. Het verminderen van de schade kan het ouder worden vertragen en uw risico op bepaalde ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, diabetes en hartaandoeningen verlagen.

 3. Ongezuurde broden zijn ook rijk aan mangaan en selenium, twee sporenmineralen die als antioxidanten in uw lichaam fungeren. Een 4-inch volkoren pitabroodje en 1/2 ons matzo voldoen beide aan meer dan 20 procent van de dagelijkse waarde voor mangaan. Dezelfde portie pita voldoet ook aan 18 procent van de dagelijkse waarde voor selenium, terwijl een volkoren tortilla voldoet aan 22 procent van de dagelijkse waarde.

 4. Antioxidanten zijn stoffen die uw cellen beschermen tegen schade door chemicaliën die bekend staan ​​als vrije radicalen. Het verminderen van de schade kan het ouder worden vertragen en uw risico op bepaalde ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, diabetes en hartaandoeningen verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407