Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van pepermuntsuikergoed?

Andere plantaardige eiwitbronnen

 1. Een van de meest voorkomende toepassingen voor pepermuntolie is als smaakstof voor verschillende soorten snoep, waaronder pepermuntjes, snoepstokken, pepermuntstaafjes en chocoladesuikergoed. Oude Egyptenaren gebruikten de pepermuntplant als medicinaal kruid, maar een Engelse botanicus die de pepermunt in een veld aantrof, beschreef hem voor het eerst in 1696. Pepermunt wordt al sinds 1700 gekweekt voor zijn etherische olie, en tegenwoordig bieden de Verenigde Staten 75 procent van 's werelds verse pepermunt. Olie van de pepermuntplant bevat menthol, een farmacologisch belangrijke stof met meerdere gezondheidsvoordelen, volgens Harvard Health Publications.

Gastro-intestinale voordelen

 1. Muntjes na het eten zijn niet alleen populair vanwege de smaak, maar omdat pepermunt die na een maaltijd wordt geconsumeerd, gas kan verminderen en de spijsvertering kan helpen. De verkoelende menthol in pepermuntolie stimuleert de maagwand en verlicht maagpijn, dus zuigende pepermuntsnoepjes kunnen je maagklachten kalmeren. Als uw symptomen van indigestie verband houden met gastro-oesofageale reflux of GERD, mogen pepermuntproducten niet worden gebruikt. Pepermuntolie mag nooit aan zuigelingen of kinderen worden gegeven. Snoep gemaakt van pepermuntolie wordt soms gebruikt om zee- en bewegingsziekte te behandelen, omdat het de maagwand kan verdoven en misselijkheid en braken kan verlichten. Hoewel pepermuntsuikergoed misselijkheid van ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap kan verlichten, waarschuwt de Encyclopedia of Alternative Medicine dat vrouwen die in het verleden een miskraam hebben gehad, hun gebruik van pepermunt moeten beperken, omdat grote hoeveelheden een miskraam kunnen veroorzaken. Vrouwen die hun baby borstvoeding geven, mogen geen producten met pepermuntolie gebruiken of consumeren.

Ademhalingsverlichting

 1. De menthol in pepermuntthee en snoep kan de speekselproductie verhogen, wat leidt tot slikken en onderdrukking van de reflex die hoest veroorzaakt. Menthol kan ook fungeren als een krachtig decongestivum en kan een verstopte neus verwijderen en het ademen vergemakkelijken. Pepermunt werkt als slijmoplossend omdat menthol slijm verdunt, slijm losmaakt en hoest opbreekt. Grote doses pepermuntolie kunnen giftig zijn en pure menthol, die giftig is, mag nooit worden ingenomen. Verwar olie niet met tinctuurformuleringen.

Pijnverlichting

 1. Snoep met pepermuntsmaak kan worden gebruikt om sommige pijntjes te verzachten. Het kan zenuwen remmen die reageren op pijnlijke stimuli, en hoewel dit tijdelijk is, kunt u genieten van een korte onderbreking van een irriterende hoest of pijnlijke spieren. De menthol in pepermuntsuikergoed, pepermuntjes of tandvlees produceert een koel gevoel in uw mond omdat het zenuwen stimuleert die koude temperaturen aanvoelen, dus zuigen aan pepermuntsuikergoed kan een ongemakkelijke keelpijn kalmeren.

Tension Relief

 1. Pepermunt is een rustgevend kruid dat eigenschappen bevat om spierkrampen of -krampen te kalmeren. Pepermuntsuikergoed smaakt niet alleen goed, maar het kan zowel een ontspannend of verkwikkend effect hebben, afhankelijk van wanneer je het gebruikt, volgens de Almanac van de boeren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407