Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van pindakaas met palmolie?

Extra nuttig eten

 1. Je kunt pindakaas eten op sandwiches, met groenten, met crackers of zelfs op je ontbijtgranen. Pindakaas is een populaire en voedzame mix van pinda's en oliën, en sommige merken bevatten ook suiker of zout. Pindakaas met palmolie kan voordelen hebben als je het met mate eet met ander gezond voedsel.

Gezond vetprofiel

 1. Pindakaas met palmolie bevat veel onverzadigde vetten, met 7,6 gram enkelvoudig onverzadigd vet en 4,4 gram meervoudig onverzadigd vet in een portie van 2 eetlepels. Mogelijk kunt u uw cholesterolgehalte verlagen als u onverzadigd vet kiest in plaats van verzadigd vet, volgens de Dietary Guidelines van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services van 2010. Palmolie draagt ​​verzadigde vetten bij, maar pindakaas met palmolie is een gezondere keuze dan pindakaas gemaakt met gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën. Gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën bevatten transvet, waardoor uw cholesterolspiegel meer stijgt dan verzadigd vet.

Bron van vezels

 1. Een portie pindakaas van 2 eetlepels levert 1,9 gram voedingsvezels op. Voedingsvezels verlagen uw cholesterolgehalte en helpen constipatie te voorkomen, volgens de voedingsrichtlijnen van 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Gezonde volwassenen met een dieet van 2000 calorieën moeten minstens 28 gram vezels per dag krijgen, maar de gemiddelde Amerikaan krijgt ongeveer 40 procent van deze hoeveelheid. Palmolie in de pindakaas heeft geen invloed op het vezelgehalte.

Rijk aan essentiële voedingsstoffen

 1. Hoewel pinda's technisch peulvruchten zijn, ligt hun voedingsprofiel dichter bij dat van noten, zoals amandelen, pecannoten, pistachenoten en macadamia's, volgens het Informatiecentrum van het Linus Pauling Institute. Pindakaas met palmolie is een goede bron van magnesium, een essentieel mineraal voor een goede spierfunctie. De pindakaas levert ook vitamine E, een antioxidant en niacine of vitamine B-3. Pindakaas zonder zout heeft 5 milligram natrium per portie van 2 eetlepels, en pindakaas met zout heeft 147 milligram.

Helpt gewicht te beheersen

 1. Individuen die regelmatig noten en pinda's eten, hebben volgens het Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center doorgaans een lager lichaamsgewicht dan personen die ze vermijden. Je kunt misschien minder eten als je pindakaas met palmolie in je dieet opneemt, omdat een portie van 2 eetlepels 8 gram eiwit bevat, wat een bevredigende voedingsstof is. Om pindakaas te vermijden, eet je pindakaas alleen met mate, want het heeft 188 calorieën per portie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407