Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Poppy Seeds?

Gezonde aanpassingen

 1. Hoewel je papaverzaad misschien niet meer beschouwt als decoratie voor je bagel of saladedressing, bewijzen de kleine zwarte zaadjes dat goede dingen soms in kleine verpakkingen zitten. Papaverzaden hebben niet alleen een milde smaak waardoor ze een welkome aanvulling zijn op een verscheidenheid aan gerechten, maar ze zitten ook boordevol voedingsstoffen. Neem meer maanzaad op in je dieet om je vezel- en mineraleninname te stimuleren.

Voedingsvezels

 1. Papaverzaad zit boordevol voedingsvezels, een soort koolhydraat dat voorkomt in plantaardig voedsel. Ze beschikken over 3,4 gram voedingsvezels per portie van 2 eetlepels - 14 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen en 9 procent voor mannen, volgens het Institute of Medicine. Vezels voegen niet alleen bulk toe aan uw voedsel en ontlasting - waardoor u zich vol voelt en constipatie voorkomt - maar het verlaagt ook uw cholesterolgehalte in het bloed. Het volgen van een vezelrijk dieet bevordert de gezondheid op de lange termijn, waardoor uw kans op diabetes type 2 afneemt.

Calcium en koper

 1. Papaverzaden dienen ook als goede bronnen van calcium en koper, twee essentiële mineralen. Elke portie maanzaad van 2 eetlepels biedt u 253 milligram calcium en 286 microgram koper - respectievelijk 25 en 32 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname van calcium en koper. Calcium staat bekend om zijn rol in de gezondheid van de botten, maar het helpt ook uw hart en zenuwstelsel te laten functioneren. Koper houdt je bindweefsel sterk, versterkt je botten en beschermt je DNA tegen schade.

Fosfor en mangaan

 1. Fosfor vormt samen met calcium een ​​deel van uw botweefsel, terwijl mangaan collageen maakt - een eiwit dat uw botten beschermt tegen schade. Het consumeren van een portie van 2 eetlepels maanzaad verhoogt uw fosforinname met 153 milligram - 22 procent van uw aanbevolen dagelijkse fosforinname - en biedt 65 procent van de dagelijkse behoefte aan mangaan voor vrouwen en 51 procent voor mannen.

Meer papaverzaden consumeren

 1. Vanwege hun kleine formaat kunnen maanzaad moeilijk als zelfstandig tussendoortje worden geconsumeerd. Je kunt echter een paar lepels zaad toevoegen aan je favoriete warme of koude ontbijtgranen. Je kunt ook een paar eetlepels maanzaad mengen in fruitsmoothies, of maanzaad, aardbeipuree en olijfolie combineren voor een gezonde slasaus.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407