Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van positieve versterking bij kinderen?

Levenslange gezondheid

 1. Goed gedrag versterken en ongehoorzaamheid en antisociaal gedrag ontmoedigen, levert over het algemeen positieve resultaten op bij kinderen. Positieve bekrachtiging helpt kinderen zich goed te voelen in hun keuzes, wat hen motiveert om het gedrag dat beloningen oplevert te vergroten. Lof en positieve bekrachtiging leveren meestal voordelen op zowel de korte als de lange termijn, omdat kinderen nuttige gewoonten leren die hun hele leven nuttig zullen zijn.

Gedragsreactie

 1. Discipline omvat het onderwijzen en instrueren van kinderen. Hoewel sommige mensen strafmaatregelen nemen of privileges afschaffen, kan positieve versterking minder gevolgen op de lange termijn en meer levenslange voordelen hebben. In een studie gepubliceerd in het "Journal of Applied Behaviour Analysis" uit 2001, koos Samantha, een 10-jarig autistisch kind, consequent voor positieve bekrachtiging wanneer hem werd gevraagd om bepaalde taken uit te voeren. Pas nadat het aantal gevraagde taken was toegenomen tot 10, begon ze negatieve consequenties te kiezen. Positieve versterking resulteert in veranderingen in de hersenchemie, wat een positief effect kan hebben op langetermijngedrag. Gedrag veranderd met angst of angst kan leiden tot negatieve gevoelens en kan een heel leven aanhouden.

Karakterontwikkeling

 1. Mensen die worden gemotiveerd door uitmuntendheid neigen ertoe hun resultaten meer te monitoren dan mensen die worden gemotiveerd door angst voor straf. Het aanbieden van positieve bekrachtiging kan de motivatie van een persoon verhogen om verwachtingen te overtreffen in plaats van zich te redden met de minimale inspanning die nodig is om straf te voorkomen. Omdat de samenleving mensen beloont die presteren, stimuleren en belonen kinderen kinderen dat hun acties positieve gevolgen kunnen hebben. Persoonlijke verantwoordelijkheid neemt toe onder een systeem van positieve bekrachtiging.

Emotionele respons

 1. Kinderen die opgroeien en zich goed voelen over zichzelf en hun beslissingen, ontwikkelen een gezond zelfbeeld. In plaats van te denken dat ze nooit iets goed kan doen, leert een kind dat is opgevoed met positieve bekrachtiging dat ze zich goed kan voelen over haar prestaties. Straf kan een gevoel van schaamte of minderwaardigheid veroorzaken, wat kan leiden tot het maken van ongewenste keuzes om de pijn te verlichten of te voorkomen.

Motivators van uw kind ontdekken

 1. Motivatie is belangrijk, maar niet alle kinderen worden gemotiveerd door vele vormen van zogenaamde 'positieve bekrachtiging'. Wil een reactie als positief worden beschouwd, dan moet deze de gewenste uitkomst hebben. Mensen kunnen worden gemotiveerd door verschillende beloningen. Geld is misschien een krachtige motivator voor sommige mensen, maar voor een 3-jarige is het waarschijnlijk zinloos. Hoewel bevestigende woorden de ene persoon kunnen aanmoedigen, kan een andere persoon bevestigingen negeren. Zoek de motivatoren van uw kind en gebruik ze om de voordelen van positieve bekrachtiging te benutten.

Vormen van positieve versterking

 1. Positieve versterking is meestal tastbaar, zoals een beloning, of sociaal, zoals publiekelijk worden geprezen. Bevestigingswoorden werken voor veel kinderen. Lofbetuigingen zoals, "Goed gedaan !," "Ik vind het leuk als je deelt." en "Je bent zo behulpzaam." kan de wens van een kind vergroten om het gedrag te herhalen. In andere gevallen kunnen tastbare motivatoren zoals een ijshoorntje, een nieuw speeltje of een latere bedtijd helpen het gedrag te verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407