Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van rijstbonen?

Waarschuwing

 1. De combinatie van rijst en bonen is om veel goede redenen een nietje in veel culturen. Of het nu als bijgerecht of als voorgerecht wordt geserveerd, de gecombineerde voedingswaarde plus de lage kosten van rijst en bonen dragen bij aan het veelvuldige voorkomen op tafels in bijna elk type huishouden.

Nutritional Voordelen

 1. De Amerikaanse rijstfederatie splitst voedingsfeiten op voor verrijkte witte en volkoren bruine rijst. Witte rijst heeft meer ijzer, thiamine en folaat dan bruine rijst en bevat geen vet. Toch bevat een half kopje bruine rijst slechts 1 g vet en meer niacine dan witte rijst. Beide zijn ongeveer gelijk in termen van calorieën (ongeveer 105 per portie van een half kopje) en koolhydraten (22 g in dat halve kopje)

 2. De Amerikaanse Dry Bean Council zegt dat de vele soorten bonen qua voedingswaarde vergelijkbaar zijn. Ze bevatten een schat aan mineralen, calcium, ijzer en vezels, zozeer zelfs dat het advies van het adviescomité voor dieetvoeding elke week drie kopjes peulvruchten aanbeveelt om hun aanbevelingen bij te houden.

 3. Veel niet-vleeseters gebruiken bonen als eiwitbron, omdat, zoals de Amerikaanse Dry Bean Council stelt, een half kopje gekookte bonen tot 16 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde levert.

 4. Rijst en bonen vertegenwoordigen samen de graan- en groentegroepen, volgens MyFood-a-pedia, dat verder beschrijft dat een portie van een half kopje ongeveer 196 calorieën bevat, met 45 daarvan calorieën uit vaste vetten en suikers.

Kosten

 1. Een van de belangrijkste redenen voor het gemeenschappelijke karakter van bonen en rijst, naast goede smaak en vulling, zijn de lage kosten van beide voedingsmiddelen. Afhankelijk van de locatie, het type en het merk, kan een pond rijst worden gekocht voor overal van $ 1,00 tot $ 5,00, en een pond droge bonen loopt meestal voor minder dan $ 1,00. Ingeblikte bonen variëren in prijs van $ 0,50 (voor 15 oz.) Tot $ 2,00, opnieuw afhankelijk van de variëteit.

Variety

 1. Elke kok, ongeacht de ervaring of het vaardigheidsniveau, kan voldoende variaties vinden op het thema bonen en rijst om zelfs de dagelijkse consumptie plezierig te maken.

 2. Waar je aan denkt als je "rijst en bonen" hoort, hangt af van waar je bent opgegroeid en waar je nu woont. In het Amerikaanse zuiden is een creoolse smaak vaak overheersend en rode of bruine bonen worden vaak gecombineerd met witte rijst. De zuidwestelijke staten hebben een duidelijk Mexicaanse grensinvloed, dus pintobonen zijn meer typisch. Zwarte bonen worden ook vaak gebruikt in de zuidelijke en westelijke staten, een traditie die wordt gedragen vanaf het schiereiland Yucatan.

Beschikbaarheid

 1. Bonen zijn in blik, droog en soms vers verkrijgbaar, vrijwel het hele jaar door. Omdat ze een traditionele bron van goedkope eiwitten zijn, houden zelfs kruideniers in de minst bevolkte gebieden bonen in het schap. Rijst is vergelijkbaar, hoewel consumenten merken dat beschikbare soorten buiten de grootstedelijke gebieden minder gevarieerd kunnen zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407