Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van rode linzen voor vetheid?

Voordelen van ijzer en zink

 1. Rode linzen zijn zaden van peulvruchten die na het scheuren doormidden splitsen. Ze koken relatief snel en bieden een belangrijke eiwitbron, met name in Indiaas eten zoals dal, een soep gemaakt met bouillon, kruiden en groenten. Een portie rode linzen van 1 kop bevat 230 calorieën, maar ze zijn zeer voedzaam. Rode linzen bieden voedingsstoffen die uw gezondheid verbeteren en u helpen af ​​te vallen en gewicht te verliezen.

Fiber

 1. De 15,6 gram vezels in 1 kopje rode linzen levert 62 procent van de 25 gram dagelijkse waarde aanbevolen door het Institute of Medicine voor vrouwen, en bijna 50 procent van de ADH van 38 voor mannen . Vezel is op twee manieren belangrijk voor gewichtsverlies. Het vult de maag, voorkomt honger na het eten, en het vertraagt ​​ook koolhydraten als ze de bloedbaan binnendringen, waardoor pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel worden voorkomen die interfereren met efficiënt energiegebruik. Wanneer voedsel in het lichaam wordt verwerkt zoals het hoort, heeft u er minder van nodig en is het behoud van normaal gewicht gemakkelijker.

Macronutriënten

 1. De 17,9 gram eiwit in een kopje rode linzen vertraagt ​​de invoer van de 40 gram koolhydraten in de bloedbaan, wat belangrijk is om onevenwichtige bloedsuiker te voorkomen die bijdraagt ​​aan gewichtstoename. Wanneer het lichaam tegelijkertijd eiwitten en koolhydraten, of suiker, moleculen verwerkt, kan het efficiënt reageren op nieuwe glucosewaarden, waardoor de energiestroom van het lichaam stabiel blijft. Regelmatige energie vermindert het hunkeren naar en eetaanvallen die bijdragen aan gewichtstoename.

Glycemische index

 1. De glycemische index, of de maat voor de invloed van een voedingsmiddel op de bloedsuikerspiegel, van rode linzen is laag. Uit een studie van onderzoekers van de Universiteit van Toronto in 1988 bleek dat deelnemers die rode linzen aten tijdens het ontbijt glucose de volgende dag efficiënter gebruikten dan degenen die voedingsmiddelen met een hoge glyclemische index aten. Het eten van weinig glycemische voedingsmiddelen resulteert in een domino-effect dat de energie-efficiëntie tijdens opeenvolgende maaltijden verbetert. Na verloop van tijd zal het opnemen van meer voedingsmiddelen zoals rode linzen in het dieet je helpen je energie en eetgewoonten in evenwicht te houden.

Serveersuggesties

 1. Naast de traditionele linzensoep voegen linzen ook smaak en gezondheidsvoordelen toe aan andere gerechten. Probeer linzen te koken en gebruik ze als vuller in plaats van vlees in plantaardige lasagne. Voeg gekookte linzen toe aan pilaf, kip of ham salade. Pureer gekookte linzen in een blender en voeg kruiden naar keuze toe om een ​​bonendip voor groenten of friet te maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407