Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van rozemarijn eten?

Overwegingen

 1. Met zijn onderscheidende aroma en smaak geeft rozemarijn de smaak van verschillende soorten voedsel, zoals pasta en gegrild vlees. Rozemarijn lijkt op dennenbomen en is eigenlijk een lid van de mintfamilie en het levert een goede dosis verschillende voedingsstoffen die je nodig hebt voor een goede gezondheid. Of je nu verse rozemarijn of gedroogde rozemarijn gebruikt, je zult profiteren van de gezondheidsvoordelen van dit kruid.

Calorieën, vet en vezels

 1. Een theelepel gedroogde rozemarijn bevat 4 calorieën en een verwaarloosbare hoeveelheid vet. Verse rozemarijn heeft 1 calorieën en slechts een kleine hoeveelheid vet per theelepel. Een theelepel gedroogde rozemarijn bevat 0,5 gram vezels, wat niet veel klinkt, maar het is 2 procent van de 25 gram vrouwen die elke dag nodig hebben in precies die kleine hoeveelheid. Het is 1 procent van de 38 gram vezels die mannen dagelijks nodig hebben. Een theelepel verse rozemarijn bevat 0,1 gram vezels.

Vitaminen en mineralen

 1. Een portie gedroogde rozemarijn van 1 theelepel levert 0,35 milligram ijzer, een voedingsstof die helpt bij de energieproductie. Dat bedrag is 4 procent van de 8 milligram ijzer die mannen elke dag nodig hebben en 2 procent van de 18 milligram die vrouwen dagelijks nodig hebben. Zowel gedroogde als verse rozemarijn leveren ook sporen van vitamine A en C.

Meer voordelen voor de gezondheid

 1. Rosemary is een goede bron van antioxidanten, volgens een artikel uit 2006 gepubliceerd in het "European Journal of Lipid Science and Technology." Deze antioxidanten kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen bij aandoeningen zoals reumatoïde artritis, merk Michael T. Murray en Joseph E. Pizzorno op in hun boek "The Encyclopedia of Healing Foods". Rozemarijn bevat specifieke antioxidanten, cafeïnezuur en rosemarinezuur genoemd, die volgens het Pacific College of Oriental Medicine kanker kunnen helpen voorkomen en bestrijden. De geur van rozemarijn kan volgens het University of Maryland Medical Center ook de concentratie en het geheugen verbeteren.

Rozemarijn in uw dieet opnemen

 1. Verse rozemarijn is smaakvoller dan gedroogde versies, volgens Murray en Pizzorno, maar het toevoegen van een van beide aan uw dieet is vrij eenvoudig. Strooi het kruid over aardappelen en rooster ze zoals je normaal zou doen, of strooi rozemarijn over een gegrilde steak of karbonade net voordat je het opeet. Rozemarijn geeft ook smaak aan lam- en visrecepten, let op Murray en Pizzorno. De smaak van rozemarijn past ook goed bij roerei en pastasaus.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407