Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van rozijnenzemelen?

Effecten van binge-drinken

 1. Omdat rozijnenzemelen het woord "zemelen" bevatten, is het gemakkelijk om automatisch aan te nemen dat het een voedzame aanvulling is op uw gezonde eetplan. Hoewel de ontbijtgranen veel belangrijke voedingsstoffen leveren, kun je misschien eens een kom overwegen als je beter kijkt naar de hoeveelheid suiker die je eet.

Basisprincipes van rozijnen

 1. Een portie krentenzemelen van 1 kop bevat 189 calorieën en 1 gram vet. Datzelfde kopje ontbijtgranen levert 4,5 gram eiwit, een voedingsstof die nodig is voor spiergroei en onderhoud. Een kopje rozijnenzemelen levert ook 7,8 gram vezels, dat is 31 procent van de 25 gram vezels die vrouwen elke dag nodig hebben en 21 procent van de 38 gram die mannen dagelijks moeten hebben. Vezel stimuleert een normale spijsvertering, wat het risico op constipatie kan verlagen en het helpt ook uw cholesterolgehalte te verlagen.

Vitaminen en mineralen

 1. Je krijgt 10,8 milligram ijzer in een kopje rozijnenzemelen. Dat is meer dan de 8 milligrammen die mannen elke dag nodig hebben, en het is 60 procent van de 18 milligrammen die vrouwen elke dag zouden moeten hebben. IJzer speelt een centrale rol in de productie van energie. Een kopje rozijnen levert 1,48 microgram vitamine B12, wat ongeveer 60 procent is van de 2,4 microgram die volwassenen elke dag nodig hebben. Je krijgt ook bijna de hele dag foliumzuur. Rozijnenzemelen leveren ook zink, kalium, niacine en vitamine A.

Suikerstatistieken

 1. Hoewel er voordelen zijn aan het eten van rozijnen, vermindert het suikergehalte de voedingswaarde van het graan. Een kopje rozijnenzemelen bevat 20 gram suiker, wat overeenkomt met ongeveer 5 theelepels. De American Heart Association beveelt aan dat vrouwen zich beperken tot 6 theelepels suiker per dag en dat mannen zich beperken tot 9 theelepels per dag. Te veel suiker kan ertoe leiden dat u aankomt en overgewicht verhoogt uw risico op hartaandoeningen en andere chronische medische aandoeningen.

Dus, moet ik rozijnen eten?

 1. Overweeg het natriumgehalte voordat u een definitieve beslissing neemt over rozijnenzemelen. Een portie van 1 kopje bevat 228 milligram natrium, dat is 15 procent van de dagelijkse limiet van 1500 milligram van de American Heart Association. Als u te veel natrium eet, kan uw bloeddruk stijgen en een hoge bloeddruk verhoogt het risico op een beroerte en een hartaanval. Hoewel af en toe een kom rozijnenzemelen acceptabel is, is het waarschijnlijk niet het beste om het regelmatig te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407