Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van sap maken van sla?

Spierkracht

 1. Fris en verfrissend, sla is misschien uw eerste keuze voor een verfrissende en gezonde lichte lunch. Het is ook een voedzaam sapingrediënt. Hoewel onconventioneel, geeft sap van sla je toegang tot de vele voedingsstoffen in dit groene blad, en met zijn milde smaak, zal het toevoegen aan je favoriete fruit- of groentesap de voedingswaarde verhogen zonder de smaak enorm te veranderen. Er is 300 gram sla nodig om 1 kopje vers slasap te produceren. Dit is iets minder dan 11 kopjes verse, geraspte sla.

Thiamine

 1. Ook bekend als vitamine B1, thiamine is een lid van het vitamine B-complex. Het helpt uw ​​lichaam een ​​gezonde huid, haar, ogen en lever te behouden en biedt ondersteuning aan het zenuwstelsel. Met 0,192 milligram thiamine per portie van 1 kopje heeft vers slasap bijna 17,5 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassen vrouwen, 16 procent van de ADH voor volwassen mannen en bijna 14 procent van de ADH voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Vitamine A

 1. Vitamine A is een natuurlijke antioxidant die de lichaamscellen beschermt tegen schade door vrije radicalen en giftige stoffen uit het milieu. Gifstoffen en vrije radicalen dragen bij aan het verouderingsproces en maken u vatbaarder voor hartaandoeningen en kanker. Vitamine A helpt ook uw cellen te reproduceren en helpt een goed zicht te behouden. Een portie vers slasap van 1 kopje bevat 1125 microgram vitamine A. Dit is meer dan 100 procent van de voedingsinname voor alle volwassenen, behalve vrouwen die borstvoeding geven, waar deze hoeveelheid 86,5 van de aanbevolen voedingsinname is.

Kalium

 1. Kalium is een essentieel mineraal dat, naast het functioneren als een elektrolyt, helpt bij het reguleren van de zuur-base balans in uw lichaam. Het bouwt ook spieren en eiwitten op. Samen met zijn rol bij het afbreken van koolhydraten en het helpen van uw lichaam om ze als energie te gebruiken, helpt kalium om een ​​regelmatige, gezonde lichaamsgroei te behouden. Een portie vers slasap bevat 561 milligram kalium. Dit is bijna 12 procent van de aanbevolen voedingsinname voor alle volwassenen.

Fosfor

 1. Fosfor is aanwezig in alle lichaamscellen en maakt 1 procent uit van het totale lichaamsgewicht van een persoon, waarvan het grootste deel zich in uw botten en tanden bevindt. Fosfor helpt bij de productie van gezonde botten en tanden, helpt bij de afbraak en het gebruik van koolhydraten en vetten en helpt bij het produceren van eiwitten. Met 84 milligram fosfor per portie van 1 kopje levert slasap 12 procent van de aanbevolen voedingsinname voor volwassenen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407