Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van snijbonen?

Serveersuggesties

 1. Je kunt ze snijbonen, sperziebonen of sperziebonen noemen, maar welke naam je ook kiest, ze zijn allemaal dezelfde vetvrije, caloriearme groente. De kleine bonen die in hun eetbare pod zijn gestopt, zijn een goede bron van cholesterolverlagende vezels, maar ze zijn een nog betere bron van verschillende vitamines die bijdragen aan gezonde ogen en botten.

Hoe beter u te zien

 1. Hoewel ze het niet laten zien, bevatten snijbonen dezelfde pigmenten die groenten hun rode, gele en oranje kleuren geven. Deze pigmenten, carotenoïden genoemd, werken allemaal als antioxidanten, maar sommige vervullen ook een andere rol. Snijbonen bevatten drie carotenoïden: beta-caroteen, luteïne en zeaxanthine. Beta-caroteen wordt omgezet in retinol, de vorm van vitamine A die essentieel is voor normaal nachtzicht. Luteïne en zeaxanthine absorberen blauw licht, dat uw ogen beschermt tegen schade veroorzaakt door dit licht met hoge intensiteit. Carotenoïden zijn opgenomen in de aanbevolen hoeveelheid voor vitamine A. Je krijgt 29 procent van je dagelijkse hoeveelheid uit 1 kop gekookte snijbonen.

Vitamine K voor sterke botten

 1. Zonder vitamine K zou je veel calcium kunnen consumeren en toch zwakke botten hebben. Je lichaam heeft vitamine K nodig om de eiwitten te produceren die je botten helpen calcium op te nemen. Het reguleert ook het botmetabolisme, wat het verlies van mineralen voorkomt. Deze gecombineerde rollen maken vitamine K essentieel voor het behoud van de botdichtheid. Sommige vitamine K wordt gemaakt door bacteriën in je darmen, maar niet genoeg om aan je behoeften te voldoen. Vrouwen moeten dagelijks 90 microgram vitamine K consumeren, terwijl mannen 120 microgram nodig hebben. Een kop gekookte snijbonen bevat 20 microgram vitamine K.

C is voor collageen

 1. Als antioxidant neutraliseert vitamine C vrije radicalen voordat ze gezonde cellen kunnen beschadigen. Naast cellen beschermt vitamine C ook eiwitten, vetten, koolhydraten en DNA tegen vrije radicalen. Maar je kunt vitamine C bedanken voor meer dan alleen antioxidantbescherming. Zonder voldoende vitamine C kan je lichaam geen collageen aanmaken. Gebrek aan collageen vertaalt zich in grote problemen voor uw lichaam, omdat het het bindweefsel is dat wordt gebruikt om uw huid, botten, pezen en organen te ondersteunen en te versterken. Een kop gekookte snijbonen bevat ongeveer 13 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Spice It Up

 1. Voeg wat kruiden toe aan uw snijbonen door ze te mengen met chilipasta, rode pepervlokken en sesamolie. Braad snijbonen met uien en bedek ze met zonnebloempitten. Stoom ze tot ze nauwelijks zacht zijn, en gooi ze met gedroogde cranberries, walnoten en een vleugje balsamicoazijn. Roerbak snijbonen met een van je favoriete groenten, voeg tomaten toe en serveer over bruine rijst. Hoewel je ingeblikte of ingevroren snijbonen kunt vervangen, verliezen ze tijdens de verwerking wat vitamines. Koop zoutvrije snijbonen uit blik en voeg geen zout toe aan het kookwater, anders krijg je een vierde van de aanbevolen hoeveelheid natrium voor een hele dag in slechts één portie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407