Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Soaking Chia Seeds?

Ei-veiligheid

 1. Chiazaden zijn een rijke bron van omega-3-vetzuren, oplosbare en onoplosbare vezels, eiwitten en antioxidanten, volgens de Academie voor Voeding en Dieetleer. Chia, een lid van de mintfamilie, staat bovenaan in vergelijking met lijnzaad, een veel voorkomende plantaardige bron van omega-3-vetzuren. Consumeer de zaden rauw of week ze om te gebruiken bij het koken.

Chia inweken

 1. In tegenstelling tot lijnzaad zijn hele chiazaden verteerbaar, dus je kunt ze heel eten. Als u ze echter in water laat weken, vormen ze een gel die u kunt gebruiken in dranken of tijdens het koken. Om te weken, plaats een deel zaden in negen delen water gedurende 30 minuten. Sommige zaden blijven achter in de gel, maar kunnen in het eindproduct worden opgenomen voor de extra voeding.

Vervangende eieren en vet

 1. Je kunt 25 procent van de olie of het ei in een cakerecept vervangen door chia-gel zonder de smaak of textuur te beïnvloeden, volgens een studie gepubliceerd in het "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics" . Deze eenvoudige verandering verhoogt omega-3-vet in de laatste drievoudige cake. De studie probeerde 50 en 75 procent van de olie en het ei te vervangen, waardoor de omega-3-vetten nog meer werden verhoogd, maar de eindproducten waren niet zo aantrekkelijk voor proevers.

Chia Nutrients

 1. Eén ons, of 6 theelepels chiazaad, levert 179 milligram calcium, 11 gram vezels, 138 calorieën en ongeveer 4,5 gram eiwit, volgens de voedingsdatabase van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. De zaden bevatten ook fosfor, kalium en sporen van zink en mangaan. Twee theelepels gedroogde zaden voldoen aan de adequate inname set voor het essentiële omega-3 vetzuur, alfa-linoleenzuur, dat 1,6 gram per dag is.

Pluk de voordelen

 1. Chiazaden kunnen uw risico op hartaandoeningen verlagen door het cholesterolgehalte in het bloed en triglyceriden te verlagen en de bloeddruk te verlagen, volgens de Academie voor Voeding en Dieetleer. Meer onderzoek is nodig om de volledige impact van chiazaden op de menselijke gezondheid te realiseren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407