Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Sockeye-zalm?

Overwegingen

 1. Sockeye zalm, Oncorhynchus nerka, zijn rode zalm gevonden in de noordelijke Stille Oceaan. Ze worden vaak wilde Alaska-zalm genoemd. Een goede bron van eiwitten, wilde zalm is rijk aan antioxidanten, rijk aan omega-3-vetzuren, weinig verzadigd vet en vrij van detecteerbaar kwik. Sockeye zalm heeft gunstige hoeveelheden vitamine B-complex, vitamine E, magnesium, fosfor, selenium en zink. Het is ook een van de weinige eiwitbronnen met alkalische in plaats van zure eigenschappen. De goede vetten in de zalm bieden tal van gezondheidsvoordelen.

Functions

 1. Sockeye zalm bevat twee antioxidanten: vitamine E en astaxanthine, het natuurlijke pigment dat de rode kleur van zalmvlees produceert. Deze antioxidanten neutraliseren vrije radicalen, onstabiele moleculen in het lichaam die kunnen leiden tot kanker en artritis. Astaxanthine is een carotenoïde voedingsstof. De belangrijkste voordelen van sockeye zalm zijn het hoge gehalte aan omega-3-vetzuren, eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). In het lichaam moduleren omega-3 en omega-6-vetzuren ontstekingen, immuunrespons en de elektrische prikkelbaarheid van hart- en hersencellen. Omega-3 heeft krachtige voordelen, waarvan sommige hieronder worden vermeld.

Features

 1. Atriale fibrillatie (AF) is een abnormale hartslag, aritmie genoemd. Regelmatige consumptie van sockeye zalm kan aritmie stoppen voordat het plotselinge dood veroorzaakt door een hartaanval of trombo-embolische beroerte. J.K. Virtanen en collega's behandelden 2.174 mannen gedurende 17,7 jaar. Zij concludeerden dat omega-3 in bloedserum kan beschermen tegen AF. Een overzicht van onderzoekstests door B.J. Holub benadrukte de rol die DHA bij vissen speelt bij het verminderen van risico's voor hartatherosclerose en plotselinge hartdood. In een formele verklaring bevelen A.P. Defilippis en collega's van het Johns Hopkins Ciccarone Center for the Prevention of Heart Disease het eten van vette vis aan ter preventie van hart- en vaatziekten. De vetten die essentieel zijn voor hersenactiviteit (hersenvoedsel) zijn EPA en DHA. Deze vetzuren worden onderzocht in mentale omstandigheden, variërend van depressie en bipolaire ziekte tot de ziekte van Alzheimer. In een studie gepubliceerd in januari 2010 heeft J.G. Robinson en collega's melden dat omega-3 de cognitieve functie bij oudere mensen handhaaft.

Types

 1. Wilde sockeye zalm en gekweekte zalm zijn de twee belangrijkste soorten zalm die beschikbaar zijn voor consumptie. Wilde zalm wordt gevangen uit koud water oceanen. Gekweekte zalm kan in pennen worden gehouden en kan geen mariene organismen eten, en ze worden onderworpen aan minder wenselijke omstandigheden dan wilde zalm.

Verontreiniging

 1. Onderzoeker M.G. Ikonomou en collega's publiceerden hun bevindingen in januari 2007 over de vleeskwaliteit van gekweekte en wilde zalm uit British Columbia. Ze onderzochten zalm op concentraties van polychloorbifenylverbindingen, totaal kwik en andere giftige stoffen. Hun onderzoek toonde aan dat de toxineniveaus lager waren dan het niveau van zorg voor de consumptie van vis zoals vastgesteld door Health Canada en de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Aanbeveling

 1. In het "Journal of the American Medical Association" van oktober 2006, D. Mozaffarian en E.B. Rimon rapporteert dat een tot twee porties vis per week hoog in EPA en DHA het risico op coronaire sterfte met 36 procent en de totale mortaliteit met 17 procent verminderen. Na beoordeling van kwikgehaltes en lage dioxine- en polychloorbifenylspiegels, zeggen ze: "de voordelen van visinname overtreffen de potentiële risico's. Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd wegen de voordelen van een bescheiden visinname, met uitzondering van enkele geselecteerde soorten, ook op tegen de risico's."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407