Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van spaghetti?

Make It Healthy

 1. Geniet van spaghetti als een veelzijdig voedingsmiddel dat past bij verschillende sauzen en toppings. Bereid spaghetti eenvoudig door het met knoflook en olijfolie te gooien, of maak een uitgebreider gerecht met tomatensaus, Parmezaanse kaas en verse tuingroenten. Voeg mager vlees toe en serveer spaghetti met een salade voor een complete maaltijd, of serveer het als bijgerecht bij een familiebijeenkomst. Koop volkoren spaghetti om de meeste voedingsstoffen en vezels te krijgen.

Energy

 1. Spaghetti is een soort pasta gemaakt van bloem en water en gevormd tot stevige snaren. Meel is een bron van koolhydraten, de brandstofvoorraad die je metabolisme gebruikt voor energie. Geregistreerde diëtist Joan Salge Blake schrijft in "Nutrition and You" dat je 45 tot 65 procent van je dagelijkse calorie-inname uit koolhydraten nodig hebt. Hoewel sommige rage-diëten beweren dat het eten van alleen eiwitten en vet gezond is, kunnen koolhydraatvrije diëten u essentiële voedingsstoffen ontnemen uit plantaardige voedselbronnen, zoals koolhydraten uit spaghetti.

Voedingsstoffen

 1. Spaghetti is een voedingsbron van vitamines, mineralen en vezels - vooral als u volkoren of volkoren pasta koopt. Een portie volkoren pasta van 90 gram bevat 90 calorieën, maar bevat 2 gram vezels, calcium en ijzer. Volle granen bevatten ook hogere niveaus van voedingsstoffen selenium, kalium en magnesium. Selenium helpt schildklierhormonen te reguleren en werkt als een antioxidant. Kalium speelt een rol in de vochtbalans en helpt de pH te handhaven. Magnesium ondersteunt de stofwisseling, gezonde spieren, zenuwen, botten en het hart.

Fiber

 1. Spaghetti - vooral volkoren spaghetti - is een bron van vezels. Vezel speelt verschillende belangrijke rollen in de gezondheid, waaronder de regulering van de bloedsuikerspiegel, de spijsvertering en immuniteit. Vezel vertraagt ​​de opname van suikers, waardoor u de bloedsuikerspiegel in evenwicht houdt. Voedingsvezels absorberen ook water en voegen volume toe aan je ontlasting, waardoor de regelmaat wordt bevorderd. Hoge vezelinname ondersteunt nuttige bacteriën in uw spijsverteringskanaal die uw immuunsysteem helpen infecties te bestrijden. Vezels geven je ook het gevoel dat je vol zit met maaltijden, waardoor je minder eet en een gezond gewicht behoudt.

Spaghettisaus

 1. Spaghettisaus voegt voedingsstoffen toe aan uw dieet en kan kanker helpen voorkomen. Een portie spaghettisaus van 1/2 kopje levert vitamine A, vitamine C, calcium en ijzer terwijl het dient als een bron van de antioxidant lycopeen. In een studie gepubliceerd in het "Journal of the National Cancer Institute" in 2001, verminderden mannen met prostaatkanker die pastaschotels op tomatensaus aten oxidatieve DNA-schade aan prostaatcellen. Onderzoekers concludeerden dat lycopeen uit tomatensaus een toekomstige kankerbehandeling zou kunnen zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407