Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van spijsverteringskoekjes?

Let op

 1. Beoordeel een levensmiddel niet alleen op naam. Hoewel spijsverteringskoekjes in het begin van de 19e eeuw zijn ontstaan ​​als voedsel om de spijsvertering te bevorderen, is de moderne versie mogelijk niet zo effectief. Spijsverteringskoekjes, ook wel spijsverteringskoekjes genoemd, kunnen een bron zijn van volle granen en vezels, maar je moet voedingswaarde-etiketten lezen om er zeker van te zijn dat je de gezondste versie krijgt in plaats van alleen een zoete traktatie.

Let op

 1. Controleer het voedingsetiket van spijsverteringskoekjes of spijsverteringskoekjes en kies die met veel vezels en weinig natrium. Gezondere versies van spijsverteringskoekjes kunnen de spijsvertering helpen, het cholesterol verlagen en helpen bij gewichtsbeheersing.

Voedingsprofiel van spijsverteringskoekjes

 1. In het algemeen bevatten twee spijsverteringskoekjes ongeveer 150 calorieën, 6 gram vet, 20 gram koolhydraten, 1 gram vezels, 5 gram suiker en 2 gram eiwit. Spijsverteringskoekjes zijn niet noodzakelijk een belangrijke bron van vitamine of mineraal. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2015-2020 adviseren u om uw inname van voedsel met toegevoegde suiker en vet te beperken, waaronder bepaalde spijsverteringskoekjes, omdat deze calorieën kunnen bijdragen en zeer weinig voedingswaarde bieden.

 2. De ingrediënten variëren afhankelijk van het merk van de spijsverteringscrackers of koekjes die u eet, en sommige merken bevatten volkorenmeel. In het ideale geval moet volkorenmeel worden vermeld als het eerste ingrediënt om ervoor te zorgen dat je voldoende vezels binnenkrijgt. De combinatie van vezels en bakpoeder kan helpen bij het verteren van een grote maaltijd.

Voordelen van vezelrijke koekjes

 1. Houd er rekening mee dat spijsverteringskoekjes een basisvoedsel zijn in het Verenigd Koninkrijk, maar u kunt ook spijsverteringskoekjes of -koekjes vinden in speciale markten of secties importeren van Amerikaanse supermarkten. Controleer het voedingsetiket van spijsverteringskoekjes om gezondere, vezelrijke koekjes te identificeren die u zullen helpen aan uw dagelijkse behoeften te voldoen - ongeveer 21 tot 25 gram voor vrouwen en 30 tot 38 gram voor mannen, volgens de Academie voor Voeding en Dieetleer.

 2. Het krijgen van voldoende vezels vermindert niet alleen constipatie, maar kan ook het cholesterol verlagen en uw risico op chronische ziekten verminderen. Bovendien kunnen mensen die meer volle granen eten het gemakkelijker hebben om hun gewicht te beheersen en obesitas af te wenden. Het voedingsvezelgehalte van volle granen zorgt ervoor dat je je langer verzadigd voelt, waardoor je minder eet.

 3. Hele granen bieden volgens de American Heart Association ook extra gezondheidsvoordelen. Het vezelgehalte kan uw risico op hartaandoeningen en beroertes verminderen en het eten van meer volle granen kan uw risico op het ontwikkelen van diabetes verlagen. Volle granen leveren belangrijke voedingsstoffen zoals B-vitamines, magnesium en selenium die essentieel zijn voor lichaamsfuncties, waaronder celvorming, het transport van bloed in het lichaam en het behoud van het immuunsysteem.

Controleer de natriuminhoud

 1. Spijsverteringscrackers of koekjes kunnen rijk zijn aan natrium, afhankelijk van het merk. De voedingsrichtlijnen 2015-2020 bevelen aan om natrium te beperken, omdat een hoge inname van natrium gekoppeld is aan hoge bloeddruk, wat het risico op hartaandoeningen, congestief hartfalen en nieraandoeningen verhoogt.

 2. Een gezond dieet zou de inname van natrium moeten beperken tot minder dan 2.300 milligram per dag, of minder als uw arts een natriumarm dieet adviseert. Nogmaals, controleer het voedingsetiket van elk spijsverteringskoekje om het percentage van de dagelijkse waarde (% DV) te lezen. Over het algemeen is een voedingsmiddel met 5 procent DV of minder natrium per portie een natriumarm voedingsmiddel, en 20 procent of meer wordt als hoog beschouwd.

 3. Spijsverteringscrackers of koekjes kunnen rijk zijn aan natrium, afhankelijk van het merk. De voedingsrichtlijnen 2015-2020 bevelen aan om natrium te beperken, omdat een hoge inname van natrium gekoppeld is aan hoge bloeddruk, wat het risico op hartaandoeningen, congestief hartfalen en nieraandoeningen verhoogt.

 4. Een gezond dieet zou de inname van natrium moeten beperken tot minder dan 2.300 milligram per dag, of minder als uw arts een natriumarm dieet adviseert. Nogmaals, controleer het voedingsetiket van elk spijsverteringskoekje om het percentage van de dagelijkse waarde (% DV) te lezen. Over het algemeen is een voedingsmiddel met 5 procent DV of minder natrium per portie een natriumarm voedingsmiddel, en 20 procent of meer wordt als hoog beschouwd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407