Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van spinazie als u diabetes hebt?

Waarschuwing

 1. De American Diabetes Association noemt spinazie een diabetes superfood en beveelt aan dat u deze donkergroene, niet-zetmeelrijke groente regelmatig in uw dieet opneemt. Spinazie is niet alleen rijk aan vitamines, mineralen en fytochemicaliën, maar heeft ook een lage glycemische index, wat betekent dat het eten helpt bij het ondersteunen van gezonde en stabiele bloedglucosewaarden.

Calorieën

 1. Spinazie bevat uitzonderlijk weinig calorieën. Een kopje rauwe spinazie bevat slechts 7 calorieën. Het feit dat spinazie zo weinig calorieën bevat, is een groot voordeel voor personen met diabetes. Dit komt omdat een van de doelen van een gezond diabetesdieet is om een ​​gezond gewicht te bevorderen. Als u te zwaar bent, kan het verliezen van slechts 5 tot 10 procent van uw lichaamsgewicht uw bloedsuikerspiegel en uw bloeddruk en cholesterol helpen verbeteren.

Koolhydraten

 1. Alle niet-zetmeelrijke groenten bevatten weinig koolhydraten - ongeveer 5 gram per kopje - maar spinazie bevat bijzonder weinig koolhydraten en bevat slechts 0,83 gram per kopje. Het feit dat spinazie zo weinig koolhydraten bevat, maakt het een uitstekende keuze voor een diabetesdieet. Koolhydraatbevattend voedsel zorgt ervoor dat uw bloedglucosewaarden stijgen. Dit betekent dat u uw koolhydraatinname moet beperken om uw glucose onder controle te houden. Een gezonde diabetesmaaltijd bevat ongeveer 45 gram tot 65 gram koolhydraten, volgens de American Diabetes Association.

Verzadiging

 1. Uw diabetesdieet moet ten minste drie tot vijf porties niet-zetmeelrijke groenten per dag bevatten. Een portie is gelijk aan 1 kop rauw of 1/2 kop gekookt. Spinazie is een van de weinige voedingsmiddelen op een diabetesdieet waar meer beter is. Omdat spinazie zo weinig calorieën en koolhydraten bevat, is het bijna als een "gratis" voedsel. Dit betekent dat u spinazie kunt gebruiken om uw honger te beteugelen zonder uw diabetesgezondheid in gevaar te brengen. Dus de volgende keer dat u klaar bent met eten en nog steeds honger hebt, in plaats van seconden te gaan, probeer dan een eenvoudige spinaziesalade met in blokjes gesneden tomaat, gemalen zwarte peper en balsamicoazijn te bereiden.

Overwegingen

 1. Rauwe spinazie bevat 0 milligram cholesterol en 0,12 gram totaal vet, per portie. Om deze cijfers laag te houden, moet u uw spinazie niet bereiden in boter of andere vetrijke sauzen. Romige spinazie maakt bijvoorbeeld geen bijzonder gezonde keuze. Smaakvolle - en gezonde - gerechten waarvoor spinazie nodig is, omvatten volkoren manicotti-shells, spinazie en vetarme ricotta-kaasfilet of een vegetarische quesadilla op een volkoren zachte tortilla.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407