Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van stressballen?

Kies gefermenteerde groenten

 1. Stressballen zijn kleine ballen of objecten gevuld met een kneedbare gel of klei die in de palm van je hand worden gehouden. Het herhaaldelijk knijpen van de bal kan helpen om de spanning te verminderen en stress te verlichten.

 2. De ballen kunnen ook worden gebruikt als hulpmiddel voor fysiotherapie om de spieren van de hand en pols te versterken. Raadpleeg een arts voordat u alleen stress of verwondingen behandelt.

Kies gefermenteerde groenten

 1. Stressballen helpen stress te verlichten. Oefeningen met stressballen kunnen ook helpen om spieren in de hand en onderarm te versterken.

Stressballen gebruiken voor ontspanning

 1. Het verminderen van stress en spanning kan de kwaliteit van uw leven verbeteren door een betere slaap te bevorderen, ziekte af te weren en een algemeen gevoel van welzijn te vergroten.

 2. Door in de bal te knijpen worden de spieren van uw hand en pols geactiveerd; het loslaten van de grip laat de spieren ontspannen. Het herhaalde patroon van grip en loslaten helpt om spanning en stress te verminderen, en het is een activiteit die je aan je bureau kunt doen zonder dat iemand om je heen werkt of studeert.

 3. U kunt de ontspanning voortzetten tot voorbij uw hand en onderarm. Beweeg door je hele lichaam, één spier tegelijk. Knijp en span de spier aan en laat hem ontspannen.

 4. U kunt uzelf ook een hand- of voetmassage geven om stress te verlichten. De Universiteit van Colorado raadt aan om met je voeten over een golfbal te rollen om spanning te verlichten, maar je kunt deze techniek ook met je stressbal proberen, afhankelijk van de stevigheid van de bal.

 5. Als het niet genoeg is om in de stressbal te knijpen, probeer dan andere stressverlichtende activiteiten wanneer je tijd hebt voor een pauze, zoals een korte meditatie, diepe ademhaling of yogahoudingen. Een wandeling maken of wat zon krijgen kan ook helpen om angst te verlichten.

Oefening met versterking en revalidatie

 1. De spieren in uw handen en pols kunnen zwak worden door tal van aandoeningen, zoals overmatig gebruik, artritis of een fractuur of verstuiking. Het kan worden veroorzaakt door een blessure hoger op uw arm, zoals uw elleboog. Bepaalde medische aandoeningen en behandelingen kunnen ook zwakte veroorzaken, waaronder fistels en aan chemotherapie gerelateerde gevoelloosheid.

 2. Knijpen in een stressbal kan helpen bij het revalideren van uw hand en het verbeteren van de grijpkracht, adviseert Performance-orthopedie. Houd de bal in de palm van uw hand en knijp hem zo strak mogelijk en laat los. Voltooi drie sets van 10 herhalingen.

 3. Uw arts of fysiotherapeut kan u instrueren om deze oefening op beide armen of alleen op de aangedane arm uit te voeren. Je kunt de bal ook op de tafel leggen en je vingers in de bal drukken.

 4. Het Ohio State University Comprehensive Cancer Center merkt op dat u de bal ook voor uw voeten en tenen kunt gebruiken. Plaats de bal op de vloer en krul je tenen erin en druk op de stressbal met de ballen van je voeten.

Oefening met versterking en revalidatie

 1. Vermijd stressballen met een toegevoegde geur of gemaakt van polyurethaanschuim. Het ministerie van Milieu en Voedselvoorziening van Denemarken heeft geconstateerd dat kinderspeelgoed van dezelfde stof veel schadelijke en kankerverwekkende stoffen uitstoot, waaronder dimethylaminoethanol en methyleenchloride.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407