Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Supergreens?

Overwegingen

 1. Supergreens zijn een soort greens die zeer dicht zijn in zowel kleur als smaak. Dit komt door hun hoge gehalte aan voedingsstoffen - voedingsstoffen die uw lichaam gezond houden en ziekten afweren. Supergreens zijn meestal extreem donker van kleur, zoals boerenkool, snijbiet en broccoli, en kunnen in hun natuurlijke staat of als een aanvullend groen poeder worden gegeten. Voordelen van supergroenen zijn onder meer dat ze veel fytonutriënten bevatten, een goede bron van vezels zijn, spijsverteringsenzymen bieden en weefsel helpen genezen.

Hoog in fytonutriënten

 1. Een van de grootste voordelen van het consumeren van supergreens is dat ze veel fytonutriënten bevatten. Fytonutriënten zijn voedingsstoffen uit planten die nodig zijn voor het in stand houden van het menselijk leven en het voorkomen van ziekten. Volgens Deborah C. Marsh in het boek "Raw-Riffic Food's 101 Super-Charged Juices, Shakes Smoothies," hebben supergroenen helende eigenschappen vanwege de hoeveelheid vitaminen, mineralen en antioxidanten die ze bieden. Fytonutriënten kunnen ook helpen om veroudering te voorkomen.

Goede bron van vezels

 1. Supergreens zijn ook een uitstekende bron van vezels, volgens auteur Johnna Albi in het boek "Greens Glorious Greens." Vezel is essentieel voor een goede stoelgang en om de dikke darm gezond te houden. Zonder voldoende vezels in uw dieet, neemt de mogelijkheid om darmkanker te ontwikkelen toe. Vezels kunnen ook het risico op andere kankers en diabetes verminderen, omdat het helpt om gifstoffen op een efficiënte manier uit het lichaam te verwijderen.

Biedt spijsverteringsenzymen

 1. Een ander voordeel van supergroenen is dat ze spijsverteringsenzymen bieden, die helpen bij de vertering van andere voedingsmiddelen, met name eiwitten. De juiste afbraak van voedsel gebeurt niet zonder voldoende enzymen in het lichaam, en naarmate we ouder worden, produceren we van nature minder enzymen. Dashama Gordon stelt in haar boek, "Dashama's 3 Stage Energy Detox Diet Program," dat het toevoegen van enzymen aan het dieet in de vorm van greens uw spijsvertering efficiënter maakt en meer algemene energie oplevert.

Geneest weefsels

 1. Van supergreens is aangetoond dat ze helpen bij het genezen van weefsels, volgens Donald Yance in het boek 'Kruidengeneeskunde, genezing en kanker'. Extracten van het chlorofyl in supergroen lijken de groei van nieuw huidweefsel in wonden te stimuleren en lijken vooral actief in wonden die weigeren te genezen met andere behandelingen, voegt Yance toe. Hij merkt ook op dat Franse wetenschappers hebben ontdekt dat alfalfa beschadigd weefsel veroorzaakt door radiotherapie kan verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407