Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van ui en knoflook?

Aanvullende voedingsstoffen

 1. Uien en knoflook maken beide deel uit van de alliumfamilie van groenten die stoffen bevatten die op veel manieren mogelijk uw gezondheid ten goede komen, meldt het American Institute for Cancer Research. Terwijl uien en knoflookteentjes sterke geuren afgeven, zijn de zwavelverbindingen die verantwoordelijk zijn voor die aroma's dezelfde stoffen die gezondheidsvoordelen bieden als u uien en knoflook eet, zegt het Linus Pauling Instituut.

Infecties bestrijden

 1. Zowel uien als knoflook kunnen u helpen infecties te bestrijden. Uien kunnen de symptomen van bronchitis en verkoudheid verminderen, en ze kunnen ook schadelijke bacteriën bestrijden, merkt het novembernummer van "Phytotherapy Research" op. Knoflook heeft zowel antibacteriële als schimmelwerende eigenschappen, volgens het Linus Pauling Institute, en het kan ook je immuunsysteem in het algemeen versterken, waardoor je minder kwetsbaar bent voor het oplopen van infecties.

Kanker bestrijden

 1. Uien en knoflook kunnen u ook helpen kanker te weerstaan. Het American Institute of Cancer Research zegt dat de chemische verbindingen in alliumgroenten zoals uien en knoflook kankercellen kunnen vertragen of stoppen op verschillende plaatsen in het lichaam, zoals de longen, dikke darm, slokdarm en borsten. De verbindingen die uien en knoflook bevatten, kunnen ook de snelheid verminderen waarmee kankertumoren groeien of zelfs de tumorgroei helemaal stoppen, meldt het American Institute of Cancer Research. Het Linus Pauling Instituut zegt dat vooral knoflook bijzonder effectief kan zijn als wapen tegen maag- en darmkanker.

Hartziekten bestrijden

 1. Het consumeren van uien en knoflook kan ook helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen. Uien zijn rijk aan natuurlijke chemicaliën genaamd flavonoïden, die u kunnen beschermen tegen hartaandoeningen, zegt Vegetarische Nutrition.info., En uien kunnen ook uw risico op bloedstolsels verminderen, wat kan leiden tot hartaanvallen en andere vormen van hartaandoeningen. Knoflook kan ook uw risico op bloedstolsels verminderen, uw slagaders soepel houden en uw bloeddruk helpen verlagen, meldt het Linus Pauling Institute.

Uien en knoflook aan uw dieet toevoegen

 1. Alliumgroenten zoals uien en knoflook zijn de rijkste voedselbronnen van gezonde zwavelverbindingen, die aanbeveelt om ze regelmatig te eten om hun volledige gezondheidsvoordelen te verkrijgen, in plaats van supplementen te nemen die zeer verschillende hoeveelheden kunnen bevatten de gezonde verbindingen. Uien en knoflook smaken complementair, dus u kunt ze samen in dezelfde maaltijden eten. Je kunt ook uien toevoegen om frituurgerechten te roeren en ze gebruiken om soepen, salades en dips op smaak te brengen. Het Linus Pauling Institute beveelt aan om knoflookteentjes rauw te eten, of knoflookteentjes te pletten of te hakken voordat ze worden gekookt om hen te helpen hun heilzame verbindingen tijdens het kookproces te behouden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407