Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van volkoren bagels?

Beleg

 1. Volkoren bagels zijn een gezonde optie voor het ontbijt en kunnen ook worden gestapeld met mager vlees en groenten voor een voedzame lunch of diner. Volkoren voedingsmiddelen zijn voedzamer en bevatten meer vitamines en mineralen dan hun witte tegenhangers, volgens een rapport in het "Journal of Nutrition" van mei 2011. Meer weten over de voordelen van volkoren bagels kan je overhalen om ze te kopen de volgende keer dat je zin hebt in bagels.

Vezelconten

 1. Een van de belangrijkste voordelen van het kiezen van een volkoren bagel is dat het meer vezels bevat dan witte versies. Volgens de Harvard School of Public Health kan het eten van meer vezels je risico op hartaandoeningen, kanker en diabetes type 2 verminderen. De vezels in een volkoren bagel kunnen ook uw cholesterolgehalte verlagen. Een goede spijsvertering is ook gerelateerd aan een vezelrijk dieet en het kiezen van een volkoren bagel kan ervoor zorgen dat uw spijsvertering goed blijft werken. Eén volkoren bagel bevat 4 gram vezels, wat meer is dan 10 procent van de dagelijkse inname die wordt aanbevolen door het Institute of Medicine.

Vitamine-gehalte

 1. Volkoren, inclusief volkoren bagels, bevatten een gezonde dosis verschillende B-vitamines, waaronder riboflavine en thiamine. In feite kan een portie volkoren meer dan 100 procent van uw dagelijkse behoefte aan zowel thiamine als riboflavine bevatten. Eén bagel bevat 3,3 milligram niacine, wat meer is dan 20 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname. Een volkoren bagel levert ook wat foliumzuur, een andere B-vitamine die een goede gezondheid bevordert. Een volkoren bagel levert je ook een gezonde dosis vitamine B-6 en vitamine E.

Mineralen

 1. Het eten van een volkoren bagel zal ook uw inname van belangrijke mineralen stimuleren die uw gezondheid beschermen en ziekten en aandoeningen voorkomen. Je krijgt een kleine hoeveelheid calcium, magnesium en zink uit een volkoren bagel. Als u een volkoren bagel kiest, krijgt u ook een flinke dosis ijzer - 2,7 milligram, wat 15 procent is van de aanbevolen inname voor vrouwen en 33 procent van de aanbevolen inname voor mannen. Lees het voedingsetiket op uw volkoren bagel omdat sommige soorten veel natrium bevatten. Eén tarwe-bagel bevat 430 milligram natrium, wat meer is dan 20 procent van de aanbevolen inname van 2.300 voor gezonde mensen. Als u problemen heeft met hypertensie, is uw limiet 1500 milligram, wat betekent dat 1 tarwe bagel bijna 30 procent van uw dagelijkse inname levert.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Het kiezen van volkoren graanproducten, inclusief bagels, kan uw risico op een hartaanval verminderen, evenals uw risico om op latere leeftijd aan hartaandoeningen te sterven, de Harvard School of Public Health notities. U kunt ook uw kansen op een beroerte verlagen door uw inname van volkoren voedsel te verhogen. Een dieet rijk aan volkoren is ook in verband gebracht met een verhoogd vermogen voor uw lichaam om de bloedsuikerspiegel te reguleren, evenals uw kansen op constipatie te verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407