Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van yoghurt voor mannen?

Overwegingen

 1. Reclames met glimlachende vrouwen die in yoghurtcontainers graven, kunnen de verkeerde indruk wekken dat mannen geen reden hebben om naar de pittige traktatie te zoeken. Mannen kunnen zelfs een breed scala aan gezondheidsvoordelen behalen door van yoghurt een vaste waarde in hun dieet te maken, variërend van een betere spijsvertering tot een betere seksuele gezondheid.

Obesitas bestrijden

 1. Sommige wetenschappers vermoeden dat bepaalde zuivelproducten, waaronder yoghurt, zwaarlijvige mannen kunnen helpen afvallen. In de resultaten van een langetermijnstudie die in 2008 werd gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition", was reguliere yoghurtconsumptie omgekeerd evenredig met gewichtstoename en tailleomtrekmetingen bij mannen met overgewicht. Dezelfde relatie tussen yoghurt en gewichtsveranderingen gold niet voor vrouwen met overgewicht.

Verhoog de seksuele gezondheid

 1. Als de resultaten van onderzoeken bij mannelijke muizen enige indicatie zijn, kan yoghurt ook voor mannen seksuele voordelen hebben. Volgens een onderzoeksreview gepubliceerd in het tijdschrift "PLoS ONE" in 2014, hebben mannelijke muizen die een yoghurtdieet kregen, grotere testikels, hogere testosteronniveaus en hogere spermaconcentraties ontwikkeld. Dr. Susan Erdman, een van de auteurs van het Massachusetts Institute of Technology van de onderzoeksevaluatie, had de hypothese dat de vruchtbaarheidsvoordelen die bij muizen werden waargenomen te wijten zouden kunnen zijn aan de probiotische bacteriën van yoghurt.

Spijsvertering verbeteren

 1. Niet alle mannen ervaren spijsverteringsproblemen, maar degenen die dat wel doen, zoeken minder vaak medische hulp in dan vrouwen. Yoghurt kan echter een natuurlijke remedie zijn voor veel spijsverteringsproblemen. Yoghurt bevat probiotische bacteriën, die vooral bekend staan ​​om hun vermogen om de spijsvertering te bevorderen. Volgens de Harvard School of Public Health kunnen verschillende stammen van probiotische bacteriën in yoghurt helpen bij het voorkomen of behandelen van spijsverteringsproblemen, waaronder indigestie, diarree, het prikkelbare darmsyndroom en de ziekte van Crohn. De probiotica van yoghurt kunnen ook regelmatige stoelgang, een betere werking van het immuunsysteem en verbeterde opname van vitamine, mineralen en voedingsstoffen bevorderen.

Spieren bouwen

 1. Mannen die spieren proberen op te bouwen en zwaardere lichaamsbouw willen ontwikkelen, moeten op zoek gaan naar gezonde eiwitbronnen als aanvulling op hun oefeningen voor krachttraining. Yoghurt, vooral Griekse yoghurt, is een rijke bron van hoogwaardige spieropbouwende eiwitten. Slechts een 6-ounce container van niet-vette, gewone Griekse yoghurt verpakt in 18 gram eiwit zonder al het vet en cholesterol dat je zou krijgen van vleesbronnen. Yoghurt kan echter niet alleen spieren opbouwen; mannen die een sterkere lichaamsbouw willen opbouwen, moeten eiwit in hun voeding aanvullen met regelmatige krachttrainingssessies om de beste resultaten te zien.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407