Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van yoghurt voor vrouwen?

Vetarme Griekse yoghurt

 1. Yoghurt is rijk aan voedingsstoffen en bevat grote hoeveelheden eiwitten, calcium, kalium, fosfor, magnesium, zink en vitamine B-12. Vrouwen die regelmatig yoghurt eten, hebben over het algemeen een betere algehele voedingskwaliteit dan vrouwen die geen yoghurt consumeren, volgens een studie gepubliceerd in 2013 in "Nutrition Research." Er zijn verschillende specifieke voordelen voor vrouwen die regelmatig yoghurt consumeren.

Verminderde ziekterisico's

 1. Vrouwen die yoghurt eten, hebben vaak minder risicofactoren voor chronische ziekten, die hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren en hun levensverwachting kunnen verhogen. De studie uit 2013 in "Nutrition Research" meldt dat het regelmatig eten van yoghurt geassocieerd wordt met lagere bloeddruk, bloedglucose en triglycerideniveaus - en minder insulineresistentie vergeleken met het niet eten van yoghurt. Dit betekent dat vrouwelijke yoghurtconsumenten minder kans hebben op het ontwikkelen van chronische ziekten, zoals hartaandoeningen en diabetes.

Eetlustcontrole

 1. Eiwit, rijk aan yoghurt, helpt de verzadiging te verhogen - en helpt vrouwen daarom hun totale calorie-inname te beheersen voor een gezond gewichtsbeheer. Een studie uit 2013, gepubliceerd in "Appetite", toonde aan dat vrouwen die een middagsnack van eiwitrijke Griekse yoghurt consumeerden - met 24 gram eiwit in elke portie - een verhoogde volheid, betere eetlustcontrole en vertraagde latere voeding hadden in vergelijking met vrouwen die een lager-eiwit middagsnack.

Minder constipatie

 1. Yoghurt bevat probiotica, gezonde bacteriën die van nature aanwezig zijn in het spijsverteringskanaal van vrouwen en die de spijsvertering kunnen verbeteren. Een studie gepubliceerd in 2008 in "Acta Gastroenterologica Latinoamericana" meldt dat regelmatige consumptie van probiotica-bevattende yoghurt helpt bij het verminderen van constipatie - en pijn geassocieerd met constipatie - bij vrouwen in de leeftijd van 18 tot 55 jaar. Vrouwen die deelnamen aan deze studie consumeerden dagelijks yoghurt voor een periode van 14 dagen.

Minder tekortkomingen

 1. Omdat yoghurt rijk is aan voedingsstoffen, kunnen vrouwen die regelmatig yoghurt eten, het risico op tekorten aan voedingsstoffen verminderen. De studie gepubliceerd in 2013 in "Nutrition Research" meldt dat vrouwen die yoghurt consumeren hogere kaliuminnames hebben - en minder kans hebben op voedingstekorten in vitamine B12 en B2, magnesium, calcium en zink. Vrouwen die regelmatig yoghurt eten - vooral Griekse yoghurt, die rijk is aan eiwitten - zullen waarschijnlijk ook aan hun dagelijkse eiwitbehoeften voldoen. Het Institute of Medicine suggereert dat de meeste vrouwen dagelijks minstens 46 gram eiwit krijgen, wat meer nodig is tijdens zwangerschap en borstvoeding.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407