Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van zuurkoolsap?

Het heeft pantotheenzuur

 1. Zuurkool en zijn sappen zijn gemaakt van natuurlijk gefermenteerde kool. In deze oude methode van conservering van voedsel wordt droog zout toegevoegd aan geraspte kool, waardoor de kool sap met melkzuur vrijgeeft, waardoor de kool behouden blijft. Hoewel ze veel natrium kunnen bevatten, zijn zowel zuurkool als zuurkoolsap gekoppeld aan verschillende gezonde voordelen. Commercieel gemaakte zuurkool en het sap zijn ook verkrijgbaar in natriumarme variëteiten.

Boordevol probiotica

 1. Zuurkoolsap is vanwege het gistingsproces rijk aan natuurlijk melkzuur, dat de groei van ongewenste darmbacteriën remt en de groei van goede bacteriën stimuleert. Dit maakt zuurkoolsap een uitstekende keuze voor de behandeling van trage darmen en slechte spijsvertering. Het drinken van dit scherpe sap komt niet alleen het spijsverteringsproces van uw lichaam ten goede, maar het werkt ook als een laxeermiddel en helpt constipatie te voorkomen.

Bevordert de kaliumkracht

 1. Uw lichaam is afhankelijk van kalium, een essentieel mineraal, voor belangrijke functies, waaronder koolhydraat- en eiwitmetabolisme en spiercontractie. Een artikel gepubliceerd in "Physiologia Plantarum" in augustus 2008 merkte op dat klinische studies aantonen dat een kaliumrijk dieet de bloeddruk verlaagt, niet alleen bij mensen met verhoogde bloeddruk, maar ook bij de gemiddelde bevolking. Bovendien werd een kaliumrijk dieet gecrediteerd met verminderde sterfgevallen door hart- en vaatziekten vanwege het bloeddrukverlagende effect. Verhoogde inname van kalium verlaagt ook calciumverlies via urine, wat een belangrijke rol kan spelen bij de preventie van nierstenen en het risico op osteoporose kan verminderen. Een portie zuurkool en sap van 1 kop levert 401 milligram kalium, wat 12 procent van de dagelijkse waarde is.

Geeft een boost van vitamine C

 1. Zuurkoolsap levert vitamine C, een essentieel onderdeel van het bindweefsel van uw lichaam en een krachtige antioxidant. Antioxidanten zijn stoffen die uw lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen, onstabiele moleculen die cellen kunnen beschadigen. Een artikel gepubliceerd in "Archivos Latinoamericanos de Nutricion" in maart 1983 merkte een studie op die werd uitgevoerd om te bepalen of kool vitamine C-gehalte verloor tijdens het natuurlijke melkzuurfermentatieproces. De studie toonde aan dat de gefermenteerde kool 61,9 procent en 100 procent van zijn vitamine C vasthield. Een portie zuurkool met sap van 1 kop bevat 34,7 milligram vitamine C, dat is 58 procent van de DV.

Verhoogt ijzer

 1. IJzer is een mineraal dat essentieel is voor het leven. Het is cruciaal voor een goed zuurstoftransport en helpt bij het reguleren van de celgroei. Veel eiwitten en enzymen van uw lichaam vertrouwen op ijzer voor een goede werking. Zonder voldoende ijzer ontvangen uw cellen onvoldoende zuurstof, wat resulteert in vermoeidheid en een verminderde reactie van het immuunsysteem. Een artikel gepubliceerd in "The Journal of Allergy and Clinical Immunology" in juni 2005 merkte op dat een gebrek aan adequate micronutriënten, waaronder ijzer, kan leiden tot significante immuundeficiëntie en infecties bij kinderen. Een portie zuurkool met sap van 1 kop bevat 3,47 milligram ijzer, wat 19 procent van de DV is.

 2. IJzer is een mineraal dat essentieel is voor het leven. Het is cruciaal voor een goed zuurstoftransport en helpt bij het reguleren van de celgroei. Veel eiwitten en enzymen van uw lichaam vertrouwen op ijzer voor een goede werking. Zonder voldoende ijzer ontvangen uw cellen onvoldoende zuurstof, wat resulteert in vermoeidheid en een verminderde reactie van het immuunsysteem. Een artikel gepubliceerd in "The Journal of Allergy and Clinical Immunology" in juni 2005 merkte op dat een gebrek aan adequate micronutriënten, waaronder ijzer, kan leiden tot significante immuundeficiëntie en infecties bij kinderen. Een portie zuurkool met sap van 1 kopje bevat 3,47 milligram ijzer, wat 19 procent van de DV is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407