Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van het eten van Moong Dal met basmatirijst?

Maak gezonde rijstgerechten

 1. Moong dal en basmati rijst zijn een klassieke combinatie in de Indiase culinaire traditie, evenals in het Midden-Oosten. De platte, gele bonen van Moong Dal worden vaak gekookt in soepen, stoofschotels of curry's. De langkorrelige basmatirijst kookt tot een droge en donzige textuur die hem ideaal maakt voor het combineren met sauzen zoals een Moong Dal curry. Samen vormen deze vetarme, vezelrijke voedingsmiddelen een compleet eiwit.

Voeding van Moong Dal

 1. Moong dal-bonen zijn gedroogde, rijpe mungbonen die zijn gevild. Van nature weinig vet en veel vezels, bevat een portie gekookte Moong Dal minder dan 1 gram totaal vet, meer dan 14 gram eiwit en 15,4 gram voedingsvezels. Een portie van 1 kop bevat 212 calorieën.

Basmati Rice Nutrition

 1. Basmatirijst kan wit of bruin zijn, met bruine basmati met meer vezels en smaak dan de witte variëteit. Net als Moong Dal is basmati van nature vetarm en vezelrijk, hoewel het minder eiwitten bevat. Een portie gekookte, bruine langkorrelige rijst met 1 kop heeft 216 calorieën, iets meer dan 5 gram eiwit, 1,76 gram vet en 3,5 gram voedingsvezels. Omdat basmati zelden alleen wordt gegeten, hangt de voedingswaarde van het uiteindelijke gerecht grotendeels af van de andere gebruikte ingrediënten.

Samen een compleet eiwit

 1. Eiwitbronnen zijn onderverdeeld in complete en onvolledige eiwitten, gebaseerd op het aantal essentiële aminozuren dat ze leveren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten, en sommige kunnen niet door je lichaam worden gemaakt, dus ze worden beschouwd als "essentiële" aminozuren. Peulvruchten en rijst zijn onvolledige eiwitten, omdat ze kleine hoeveelheden en slechts enkele essentiële aminozuren bevatten. Maar rijst bevat kleine hoeveelheden aminozuren die in grote hoeveelheden in bonen worden aangetroffen en vice versa. Samen vormen ze een compleet eiwit, dus samen eten van moong dal en basmati levert je een natuurlijk vetarm, vezelrijk compleet eiwit op.

Hoog in voedingsvezels

 1. Zowel basmati als moong dal bevatten veel voedingsvezels, die het risico op hartaandoeningen en diabetes kunnen verminderen en spijsverteringscomplicaties kunnen behandelen of voorkomen, zoals het prikkelbare darmsyndroom, diverticulose en constipatie . Een dieet met veel voedingsvezels helpt ook om overeten te voorkomen, omdat vezels je sneller voller voelen. Een 1-cup die elk van basmati en moong dal serveert, levert 18,9 gram voedingsvezels. De American Dietetic Association beveelt 20 tot 35 gram vezels per dag aan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407