Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn intrinsieke suikers?

Diverse

 1. Suiker is een van nature aanwezige of verwerkte koolhydraat die uw lichaam nodig heeft en gebruikt voor energie. Terwijl in de natuur voorkomende suikers worden gevonden in ongeraffineerde voedingsmiddelen, worden bewerkte suikers aan een product toegevoegd. De toevoeging van verwerkte suikers helpt bij het verbeteren van de smaak van het product, naast het verbeteren van de kleur en textuur en helpt tegelijkertijd de integriteit van het voedingsmiddel te behouden.

Suikervormen

 1. Natuurlijk voorkomende suikers of suikers in onbewerkte voedingsmiddelen worden als intrinsiek beschouwd. De meest voorkomende intrinsieke suikers - glucose, fructose, lactose en sucrose - worden vaak aangetroffen in fruit en groenten, wat de basis vormt voor een gezond dieet. Verwerkte suikers of suikers die aan voedsel worden toegevoegd, worden als extrinsiek beschouwd. Extrinsieke suikers omvatten siropen, zoals honing en die in frisdranken en kunstmatige zoetstoffen.

Bronnen van intrinsieke suikers

 1. Groenten en fruit zijn beide veel voorkomende bronnen van intrinsieke suikers. De meeste vruchten bevatten een combinatie van glucose, sucrose en fructose als een groot deel van hun suikergehalte, een kleine verscheidenheid aan vruchten bevat ook galactose en maltose. Groenten, hoewel ze een zekere mate van intrinsieke suikers bevatten, is de hoeveelheid aanzienlijk lager in vergelijking met fruit. Groenten bevatten voornamelijk hogere niveaus sucrose dan andere intrinsieke suiker. Melk is ook een product dat een aantal intrinsieke suikers bevat in de vorm van maltose.

Gezondheidseffecten

 1. Suiker in geschikte hoeveelheden wordt door het lichaam gebruikt als brandstofbron en is vereist voor een gezond metabolisme. Suiker in grote hoeveelheden, zowel intrinsiek als extrinsiek, is niet nuttig voor het lichaam. Overmatige hoeveelheden suikers voegen geen voedingsvoordeel toe en verhogen onnodig de totale dagelijkse verbruikte calorieën. Te veel calorieën kunnen leiden tot gewichtstoename en obesitas en het schadelijke effect van overgewicht op het lichaam. Bovendien kunnen grote hoeveelheden suiker verhogingen van uw triglycerideniveaus veroorzaken en de gezondheid van uw tanden negatief beïnvloeden, wat resulteert in aanzienlijke gaatjes en verval.

Aanbevelingen

 1. De USDA beveelt aan dat u voedingsmiddelen kiest met weinig toegevoegde suikers of zoetstoffen voor een uitgebalanceerd, gezond dieet. Volgens de American Heart Association moeten intrinsieke suikers worden beperkt tot ten minste de helft van uw dagelijkse inname van koolhydraten en extrinsieke suikers moeten worden beperkt tot niet meer dan de helft van uw maximale dagelijkse hoeveelheid. Er zijn veel manieren waarop u de inname van suiker kunt verminderen en toch een bevredigend dieet kunt handhaven. Zoek naar suikervrije producten of voedingsmiddelen met caloriearme opties. Voeg fruit of groenten toe aan uw maaltijden, profiteer van de intrinsieke suikers en voeg geen overtollige calorieën toe met zoetstoffen. Probeer kruiden in plaats van suikers om extra smaak toe te voegen zonder extra calorieën toe te voegen. Het vermogen om te herkennen wat als suiker wordt beschouwd en welke soorten beter voor u zijn, kunnen u helpen uw consumptie te beperken om uw dieet en gezondheid te verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407