Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Watermeloen: voordelen voor de gezondheid, voeding en risico's

Watermeloen: voordelen voor de gezondheid, voeding en risico's

 1. Watermeloenen zijn synoniem geworden voor zomer en picknicken, en niet zonder reden. Hun verfrissende kwaliteit en zoete smaak helpen de hitte te bestrijden en zorgen voor een schuldvrij, onderhoudsarm dessert.

 2. Samen met meloen en honingdauw zijn watermeloenen lid van de botanische familie Cucurbitaceae. Er zijn vijf veel voorkomende soorten watermeloen: zonder zaadjes, zonder pit, mini (ook bekend als persoonlijk), geel en oranje.

Voordelen

 1. Het consumeren van allerlei soorten fruit en groenten wordt al lang geassocieerd met een verminderd risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen.

 2. Veel studies hebben gesuggereerd dat een toenemende consumptie van plantaardig voedsel zoals watermeloen het risico op obesitas en algehele mortaliteit, diabetes en hartaandoeningen vermindert.

 3. Andere voordelen van de watermeloen zijn onder meer het bevorderen van een gezonde teint en haar, meer energie en een algeheel lager gewicht.

 4. Astmapreventie

 5. De risico's voor het ontwikkelen van astma zijn lager bij mensen die een grote hoeveelheid bepaalde voedingsstoffen consumeren. Een van deze voedingsstoffen is vitamine C, te vinden in veel groenten en fruit, waaronder watermeloen.

 6. Bloeddruk

 7. Een studie gepubliceerd door het American Journal of Hypertension toonde aan dat suppletie met watermeloenextract de gezondheid van de bloedsomloop verbeterde bij obese volwassenen van middelbare leeftijd met prehypertensie of stadium 1 hypertensie.

 8. Dieet rijk aan lycopeen - gevonden in watermeloen - kan helpen beschermen tegen hartziekten.

 9. Als uitstekende bron van antioxidanten, waaronder vitamine C, kan watermeloen de vorming van vrije radicalen waarvan bekend is dat ze kanker veroorzaken, helpen bestrijden. De inname van lycopeen is in verschillende onderzoeken in verband gebracht met een verlaagd risico op prostaatkanker.

 10. Spijsvertering en regelmaat

 11. Watermeloen, vanwege zijn water- en vezelgehalte, helpt constipatie te voorkomen en regelmaat voor een gezond spijsverteringskanaal te bevorderen.

 12. Watermeloen bestaat voor 92 procent uit water en bevat belangrijke elektrolyten. Het is een geweldige snack om bij de hand te hebben tijdens de hete zomermaanden om uitdroging te voorkomen. Het kan ook in plakjes worden ingevroren voor een smakelijke koude snack in Popsicle-stijl.

 13. Ontsteking

 14. Choline - gevonden in watermeloen - is een zeer belangrijke en veelzijdige voedingsstof; het helpt ons lichaam in slaap, spierbewegingen, leren en geheugen. Choline helpt ook om de structuur van cellulaire membranen te handhaven, helpt bij de overdracht van zenuwimpulsen, helpt bij de absorptie van vet en vermindert chronische ontstekingen.

 15. Spierpijn

 16. Watermeloen en watermeloensap hebben aangetoond spierpijn te verminderen en de hersteltijd na het sporten bij atleten te verbeteren. Onderzoekers denken dat dit waarschijnlijk komt door het aminozuur L-citrulline in watermeloen.

 17. Watermeloen is geweldig voor de huid omdat het vitamine A bevat, een voedingsstof die nodig is voor de talgproductie, die het haar gehydrateerd houdt. Vitamine A is ook noodzakelijk voor de groei van alle lichaamsweefsels, inclusief huid en haar.

 18. Adequate inname van vitamine C is ook nodig voor de opbouw en het onderhoud van collageen, dat structuur geeft aan huid en haar. Bovendien draagt ​​watermeloen bij aan de algemene hydratatie, wat van vitaal belang is voor een gezond uitziende huid en haar.

Nutrition

 1. Een kopje in blokjes gesneden watermeloen (152 gram) bevat:

 2. Eén kopje watermeloen levert het volgende percentage dagelijkse vitamines:

 3. Watermeloen bevat ook thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B-6, folaat, pantotheenzuur, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan, selenium, choline, lycopeen en betaïne. Volgens de National Watermelon Promotion Board bevat watermeloen meer lycopeen dan andere groenten of fruit.

Risico's

 1. Matige hoeveelheden watermeloen vormen geen ernstig gezondheidsrisico. Overmatige consumptie kan mogelijk de niveaus van bepaalde vitamines in het lichaam verhogen, wat complicaties kan veroorzaken.

 2. Te veel vitamine C, overvloedig in watermeloen, kan symptomen veroorzaken zoals diarree of ongemak in het maag-darmkanaal. Voedingsmiddelen die lycopeen bevatten, zoals watermeloen, kunnen deze symptomen ook veroorzaken. Deze symptomen worden normaal gesproken alleen gezien als overmatige inname afkomstig is van supplementen, niet van voedsel.

 3. Kaliumspiegels zijn een andere overweging, teveel kan leiden tot complicaties zoals hyperkaliëmie die een abnormaal hartritme veroorzaakt en gevaarlijk kan zijn. Nogmaals, complicaties zijn meestal te wijten aan overmatige inname van supplementen. Over het algemeen kan watermeloen veilig worden geconsumeerd met weinig risico.

Diet

 1. Zoek een watermeloen die stevig, zwaar en symmetrisch is zonder zachte plekken of kneuzingen. Door op de buitenkant te tikken, kun je een idee krijgen van de textuur van het fruit binnenin. Luister naar een lichte en bijna hol klinkende plof; dit geeft aan dat het aanwezige water en fruit intact is en een stabiele structuur heeft.

 2. Omdat watermeloen zo veelzijdig is, kan het gemakkelijk in een dieet worden opgenomen. Stel je de volgende situatie voor:

 3. Smoothies zijn een goede manier om watermeloen te consumeren. Hun hoge watergehalte maakt ze niet te dik en ze kunnen binnen enkele seconden klaar zijn om te drinken. Probeer sapvorming te vermijden, omdat dit veel suiker in een kleiner volume kan verpakken, terwijl de vezel wordt verwijderd.

 4. Bezoek de receptensite van het National Watermelon Board voor nog meer leuke, inventieve ideeën over hoe u meer watermeloen in uw dieet kunt opnemen.

 5. Artikel laatst bijgewerkt op di 20 juni 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Tarazona-Diaz, M. P., Alacid, F., Carrasco, M., Martinez, I., Aguayo, E. (2013). Watermeloensap: potentiële functionele drank voor pijnlijke spierverlichting bij sporters [!Abstract

 7. Zohary, D., Hopf, M. (2012). Domesticatie van planten in de oude wereld (1e editie). Oxford: Oxford Univ. Druk op.

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407