Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Weiproteïne versus kippeneiwit

Vezelgehalte in refried-bonen

 1. Wei en kip dienen beide als eiwitbron in uw dieet. Hoewel ze overeenkomsten vertonen, bieden ze belangrijke verschillen op het gebied van voeding, bereiding, vertering en absorptie. Het opnemen van het ene, het andere of beide in uw dieet kan afhankelijk zijn van uw fitnessdoelen, uw levensstijl, uw specifieke fysiologie en uw persoonlijke voorkeuren. Vraag een diëtist om advies over het toevoegen van deze eiwitbronnen aan uw voedingsplan.

Nutrition

 1. Omdat van dieren afkomstige eiwitten zowel wei als kip alle essentiële aminozuren bevatten, kunnen de eiwitbouwstenen die uw lichaam niet kan synthetiseren, worden opgenomen in uw dieet. Naast eiwitten kan wei energierijke lactose of melksuiker aan uw dieet leveren en het bevat bijna geen vet. Het eiwit dat met kip wordt geassocieerd, biedt daarentegen geen koolhydraten, maar levert wel vet. Hoewel je vette calorieën nodig hebt voor een goede gezondheid, kan te veel vet in je dieet leiden tot obesitas.

Bereiding

 1. Wei-eiwit is handiger dan kip om te bereiden, omdat u wei eenvoudig in een shake of smoothie mengt of in granen, yoghurt of gebakken producten opneemt om van zijn eiwit te profiteren. Kip daarentegen moet worden gekookt. Wei-eiwit heeft geen koeling nodig, rauwe en gekookte kip wel. Beide eiwitbronnen bieden veelzijdigheid in hoe je ze kunt eten, met wei die gemakkelijk wordt gemengd in een verscheidenheid aan voedsel en kip die wordt gegeten, gebakken of gegrild zoals het is of wordt toegevoegd aan soepen of salades.

Spijsvertering en absorptie

 1. Whey heeft de hoogste biologische waarde van alle voedseleiwitten, volgens het McKinley Health Center van de Universiteit van Illinois. Met andere woorden, je lichaam verteert wei-eiwit en absorbeert het voor efficiënter gebruik dan alle andere eiwitbronnen. Deze functie biedt je lichaam een ​​snelle instroom van aminozuren om spieren te helpen herstellen en opnieuw op te bouwen na een zware fysieke training. Omgekeerd verteert en absorbeert je lichaam langzamer kippeneiwit dan wei, waardoor een geleidelijke infusie van aminozuren in je systeem mogelijk wordt om je lichaam in de loop van de tijd van een constante aanvoer van aminozuren te voorzien.

Waarschuwingen

 1. Als melkeiwit kan wei voldoende lactose bevatten om maag-darmproblemen te veroorzaken als u lactose-intolerant bent. In deze toestand mist uw lichaam het enzym lactase, wat resulteert in een opeenhoping van onverteerde lactose in uw darmen, wat gas- en buikpijn veroorzaakt. Kippeneiwit kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid als je het niet grondig kookt, omdat niet gaar kippen gevaarlijke hoeveelheden salmonellabacteriën kunnen bevatten. Salmonella kan leiden tot koorts, diarree, hoofdpijn of mogelijk de dood bij immuungecompromitteerde mensen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407