Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Weiproteïne versus mager vlees

Waarschuwingen

 1. Weiproteïne en mager vlees bieden beide dieetproteïne. Wei-eiwitten zijn een groep eiwitten die wordt aangetroffen in koemelk, waar ze 20 procent van het totale melkeiwit uitmaken, volgens de U.S. Dairy Export Council. De woorden "mager vlees" verwijzen meestal naar de minder vette stukken rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en wild zoals wild. Elk van deze eiwitten heeft voor- en nadelen. Raadpleeg een arts voordat u wei-eiwitsupplementen gebruikt.

Bronnen en typen

 1. Weiproteïne en mager vlees bevatten beide een hoog gehalte aan aminozuren om spierweefsel op te bouwen en te behouden. Wei-eiwitsupplementen zijn verkrijgbaar als concentraat, isolaat of hydrolysaten, volgens Medical News Today. Concentraat heeft minder vet maar bevat lactose en koolhydraten. Isolaat bevat minder beschikbare eiwitten, maar het vet en lactose zijn verwijderd. Hydrolysaten worden gemakkelijker opgenomen maar zijn duurder. Mager rundvlees komt van de kop, de ronde, de lendenen en de ossenhaas. Mager varkensvlees en lam zijn te vinden in de ossenhaas, karbonades en poten.

Vergelijking van voedingsstoffen

 1. Wei-eiwit bevat geen vitamines of vezels, maar vitamines en mineralen worden meestal aan supplementen toegevoegd. Wei-eiwit is geen compleet voedingsmiddel en biedt niet hetzelfde niveau aan voedingsstoffen als een heel voedingsmiddel zoals vlees. Mager vlees levert voedingsstoffen zoals eiwitten, B-vitamines, vitamine E, ijzer, zink en magnesium, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Mager vlees bevat geen koolhydraten of vezels, maar heeft wel wat vet. Rundvlees met "keuze" in plaats van "selecteren" of "prime" is meestal slanker.

Portiegrootte

 1. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit voor mannen is 56 gram voor mannen en 46 gram voor vrouwen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Als supplement is 20 tot 25 gram wei-eiwit voldoende voor de meeste mensen, maar atleten hebben misschien twee keer zoveel nodig tijdens zware training of competitie. Een portie mager vlees is ongeveer 3 gram en levert 21 gram tot 24 gram eiwit.

Cooking

 1. Weiproteïne hoeft niet te worden gekookt en kan worden toegevoegd aan bereid voedsel zoals smoothies, havermout of aardappelpuree. Wei-eiwit wordt toegevoegd aan voedingsrepen en verwerkt tot poeders of dranken. Vlees moet wel gekookt worden en mager vlees is vaak malser als het enkele uren gestoofd of gestoofd wordt. U kunt het natuurlijke vetgehalte van vlees nog meer verminderen door zichtbaar vet af te snijden, te koken door te braden of te roosteren in plaats van te braden en het vet af te voeren nadat het vlees gaar is.

Overwegingen

 1. Weiproteïne en mager vlees zijn verschillende eiwitbronnen. Hoewel wei-eiwit op sommige manieren handiger is, biedt vlees meer voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Wei-eiwit wordt normaal gesproken gebruikt als een aanvulling op een uitgebalanceerd dieet in plaats van een integraal onderdeel van het dieet. Raadpleeg een arts voordat u wei-eiwitsupplementen neemt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407