Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welk gedroogd fruit is het gezondst?

Maar let op de calorieën

 1. Meer dan tweederde van de volwassenen slaagt er niet in om de aanbevolen twee fruitporties dagelijks te eten, volgens de geregistreerde diëtist Cynthia Sass. Met zo'n stat zou het eten van elk soort gedroogd fruit een verbetering zijn - maar er zijn sommige soorten die gezonder kunnen zijn dan andere, afhankelijk van de voedingsstoffen die je zoekt.

Geen suiker toegevoegd

 1. De gezondste gedroogde vruchten bevatten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen. Als u een zeer scherpe variëteit koopt, zoals veenbessen of zure kersen, zoek dan naar die gezoet zijn met 100 procent vruchtensap in plaats van suiker, schreef Sass. De American Heart Association merkte op dat het opnemen van teveel toegevoegde suiker in uw dagelijkse voeding kan uw risico op hartaandoeningen, hoog cholesterol, hoge bloeddruk en obesitas verhogen.

Filling Fiber

 1. Omdat gedroogde vruchten niet het water bevatten dat verse vruchten bevatten, vullen ze minder en heb je ongeveer een kwart van de portie nodig die je zou willen met vers fruit. Dat betekent dat het gemakkelijker is om gedroogd fruit te veel te eten, maar als je er een kiest met een hoog vezelgehalte, is de kans groter dat je je aan de aanbevolen portiegrootte houdt. Lagere lichaamsgewichten en lichaamsvetpercentages worden geassocieerd met hogere inname van vezels, wat suggereert dat vezels een gezond gewichtsmanagement aanmoedigen en overgewicht helpen voorkomen. Als gewichtsverlies of gewichtsbehoud uw hoogste prioriteit heeft, sla dan gedroogde vijgen in. Twee gedroogde vijgen hebben een indrukwekkende 7 gram voedingsvezels, terwijl twee gedroogde abrikozen of 2 eetlepels rozijnen elk ongeveer 2 gram bevatten.

Ziektepreventie

 1. Een studie gepubliceerd in 2005 in het "Journal of the American College of Nutrition" merkte op dat sommige gedroogde vruchten hogere voedingsstofconcentraties hebben dan hun verse tegenhangers. Specifiek bevatten dadels, vijgen en gedroogde pruimen allemaal antioxidanten van betere kwaliteit dan hun verse tegenhangers, waardoor ze slimme keuzes maken als het een prioriteit voor u is om meer "superfoods" in uw dieet op te nemen. De Academy of Nutrition and Dietetics merkte op dat antioxidanten gezondheidsproblemen zoals kanker, hartaandoeningen en staar kunnen helpen voorkomen.

Hoge energie

 1. Het hogere aantal calorieën per portie voor gedroogd fruit kan een voordeel zijn als u gezond probeert aan te komen of als u een atleet bent die zich vaak moet wenden tot snelle, voedingsstoffen- dicht voedsel. Als het toevoegen van calorieën je doel is, blijf dan bij rozijnen. De European Food Information Council zei dat rozijnen de meeste calorieën bevatten onder gedroogd fruit - 320 per 100 gram - op de voet gevolgd door dadels, die 300 calorieën per 100 gram bevatten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407