Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welk type pitabroodje is gezond?

Helpt je bij het bestrijden van vrije radicalen

 1. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan dat de helft van uw porties graan bestaat uit volle granen. Daar is een goede reden voor - volle granen zijn voedzamer en bieden meer gezondheidsvoordelen. Het gezondste type pitabroodje is er een gemaakt met volle granen, zoals volkoren.

Inhoud van Macronutrient

 1. Niet-verrijkte witte pitabroodjes, verrijkte witte pitabroodjes en volkoren pitabroodjes hebben allemaal ongeveer hetzelfde aantal calorieën, met een 6-inch witte pitabroodje met 165 calorieën en een geheel van dezelfde grootte -weitpita met 170 calorieën. Witte pitabroodjes bevatten elk 0,7 gram vet, 5,5 gram eiwit en 33,4 gram koolhydraten, terwijl volkoren pitabroodjes 1,7 gram vet, 6,3 gram eiwit en 35,2 gram koolhydraten bevatten. Het grote verschil tussen deze soorten pitabrood is het vezelgehalte. Een volkoren pitabroodje bevat 4,7 gram, of 19 procent van de dagelijkse waarde, maar witte pita's bevatten slechts 1,3 gram vezels, of 5 procent van de DV.

Vitamine-gehalte

 1. Volkoren pitabroodjes bevatten elk 14 procent van de DV voor thiamine, terwijl niet-verrijkte witte pitabroodjes slechts 11 procent van de DV bevatten voor deze essentiële vitamine. Omdat aan verrijkte pita's extra vitaminen zijn toegevoegd, zijn ze de beste bron van vitamines, met 24 procent van de DV voor thiamine, 12 procent van de DV voor riboflavine, 14 procent van de DV voor niacine en 16 procent van de DV voor folaat . Deze B-vitamines helpen je lichaam het voedsel dat je eet om te zetten in energie en zorgen ervoor dat je hersenen en zenuwen goed blijven functioneren.

Minerale inhoud

 1. Je haalt de meeste mineralen uit het eten van volkoren pitabroodjes. Elke volkoren pita levert 11 procent van de DV voor ijzer en magnesium, 12 procent van de DV voor fosfor, 56 procent van de DV voor mangaan en 40 procent van de DV voor selenium. Zowel verrijkte als niet-verrijkte witte pitabroodjes bevatten 14 procent van de DV voor mangaan, en verrijkte pitabroodjes leveren ook 23 procent van de DV voor selenium. Selenium en mangaan werken als antioxidanten, fosfor en magnesium helpen sterke botten te vormen en ijzer helpt rode bloedcellen vormen om zuurstof in uw lichaam te transporteren.

Potentiële gezondheidsvoordelen

 1. Meer vezels eten, die je krijgt als je volkoren pitabroodjes eet, kan helpen gewichts- en vetaanwinsten te beperken, volgens een studie gepubliceerd in "The Journal of Nutrition" in januari 2009. Eten volle granen kunnen ook helpen uw risico op een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloedsuikerspiegel te verlagen, waardoor uw risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 mogelijk wordt verlaagd, volgens een artikel gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition" in december 2007.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407