Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welk voedsel laat je nagels snel groeien?

Melk

 1. Niemand houdt van pijnlijke gebroken nagels en nagels, en sterke gezonde nagels verlagen niet alleen uw kans op deze pijnlijke aandoeningen, maar ze zien er ook goed uit. Nagels groeien met een vaste snelheid en voedsel kan ze niet sneller laten groeien. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen je nagels echter versterken om breuk te voorkomen, waardoor je langere nagels gemakkelijker kunt laten groeien en behouden dan wanneer je nagels zwakker waren.

Eiwitrijk voedsel

 1. Je nagels bestaan ​​voornamelijk uit eiwitten - specifiek een taai structureel eiwit dat keratine wordt genoemd - dus je hebt voldoende eiwit uit je dieet nodig om een ​​gezonde nieuwe nagelgroei te ondersteunen. Lage eiwitgehaltes kunnen je nagels beïnvloeden, waardoor abnormale lijnen over je nagels ontstaan, terwijl het krijgen van voldoende eiwitten ze versterkt. Uw eiwitbehoeften variëren afhankelijk van uw gewicht en activiteit, maar de gemiddelde persoon heeft dagelijks 0,4 gram per pond lichaamsgewicht nodig. Voldoe aan uw eiwitbehoeften met mager vlees zoals kipfilet zonder vel en vette vis zoals zalm, evenals noten, bonen, eieren en magere zuivelproducten.

Biotin-Rich Foods

 1. Uw lichaam kan biotine gebruiken om nagelbrosheid te bestrijden - waardoor uw risico op onderbrekingen wordt verhoogd waardoor uw nagels niet lang kunnen groeien. Biotine verhoogt de dikte van de nagel en de hardheid, dus nagels zijn minder gevoelig voor splijten, meldt de Life Extension Foundation. Snack op noten - vooral pecannoten, amandelen en walnoten - en voeg hele eieren toe aan uw dieet om uw inname van biotine te stimuleren. Sardines, champignons en granen dienen ook als bronnen van biotine.

Voedingsmiddelen met zink of silicium

 1. Mineralen spelen ook een rol bij de gezondheid van nagels en kunnen u helpen gemakkelijker sterkere nagels te laten groeien. Lage zinkniveaus verzwakken je nagels en veroorzaken nagels, terwijl silicium nagelbranderheid bestrijdt. Silicium helpt ook uw lichaam om collageen aan te maken, een structureel eiwit dat voorkomt in uw huid en nagels. Gebruik ongeraffineerde granen, vooral haver, evenals spinazie, bananen, linzen en bonen in uw dieet als bronnen van silicium. Noten, kikkererwten en vlees en schaaldieren - vooral rundvlees, kalkoen en oesters - verhogen uw zinkinname.

Alles bij elkaar zetten

 1. Voed je nagels door de hele dag maaltijden te eten met veel eiwitten, biotine, zink en silicium. Probeer voor het ontbijt havermout met gesneden banaan en volledig natuurlijke amandel- of cashew-boter. Serveer tijdens de lunch magere gegrilde kipfilet - of 1/2 kop linzen, als je een vegetarische optie wilt - en bak champignons bovenop een spinaziesalade, met vetarme Griekse yoghurt aan de zijkant. Voor het diner gegrilde zalm op een bedje van gestoomde spinazie, met een zijde van bruine rijst. Als je vegetariër bent, maak dan een vullende graankom door een kopje bruine rijst te vullen met bonen, gestoomde spinazie en je favoriete geroosterde groenten, met een zelfgemaakte balsamico vinaigrette voor extra smaak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407