Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welk voedsel moet vóór de operatie worden gegeten om het herstel te bevorderen

Wat denk je?

 1. Een voedzaam dieet volgen is belangrijk voor de dagelijkse gezondheid. Als u zich op een operatie voorbereidt, is een gezond dieet nog belangrijker voor u. Het krijgen van de juiste voedingsstoffen kan je immuunsysteem stimuleren en je helpen sneller te genezen en het betekent niet dat je een gespecialiseerd dieet nodig hebt.

Het immuunsysteem

 1. Uw immuunsysteem is verantwoordelijk voor het gezond houden van u. Het heeft meerdere manieren om je lichaam te verdedigen. Het beschermt je tegen bacteriën en virussen en als je ziek wordt, helpt het je te herstellen. Je immuunsysteem veroorzaakt ook een ontstekingsreactie die verantwoordelijk is voor wondgenezing. Door het immuunsysteem te ondersteunen met goede voeding vóór de operatie, kan uw herstel soepel verlopen.

Antioxidanten en gezondheid

 1. De Cleveland Clinic beveelt aan om voldoende antioxidanten te krijgen om uw immuunsysteem te verbeteren. Antioxidanten zijn afkomstig van vitamines en mineralen in het voedsel dat u eet. Hun taak is om de schadelijke vrije radicalen uit de bloedbaan te verwijderen. Vrije radicalen zijn de giftige bijproducten die ontstaan ​​doordat het lichaam voedsel in energie omzet. Vrije radicalen kunnen het DNA beschadigen en het immuunsysteem aantasten. De meeste groenten en fruit zijn rijk aan antioxidanten. Veel van deze voedingsmiddelen zijn herkenbaar aan hun felrode, gele of oranje kleuren. Voedingsmiddelen zoals tomaten, spinazie, wortelen, bessen, rode druiven, veenbessen, appels, pinda's en broccoli zijn goede bronnen van antioxidanten.

Proteïne voor genezing

 1. Eiwit speelt een belangrijke rol bij de genezing en ervoor zorgen dat u niet voor een operatie tekort hebt aan eiwitten, kan uw herstel versnellen. Eet kwark, yoghurt, vis, tonijn, kip, kalkoen of eieren om jezelf te voorzien van goede eiwitbronnen. Als je vegetariër bent, probeer dan vóór de operatie sojamelk, tofu en peulvruchten in je dieet op te nemen. Amandelen, walnoten en pindakaas zijn ook natuurlijke eiwitbronnen.

Wat te vermijden

 1. Vermijd vóór uw operatie voedsel dat de ontstekingsreactie verhoogt. Volgens het Arizona Center for Advanced Medicine omvatten voedingsmiddelen die de ontstekingsreactie verhogen geraffineerde koolhydraten, zoals suiker en witte bloem; verzadigde vetten van rood vlees en orgaanvlees; transvetten van commercieel gebakken koekjes, cakes en gebak; en alcohol.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407