Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke drank mag u op een dieet drinken?

Calorievergelijkingen

 1. Alcohol en gewichtsverlies gaan niet samen, maar dat betekent niet dat u uzelf af en toe een drankje moet onthouden. Zoals bij elk dieet, is het belangrijk om te kijken wat je eet en calorieën te tellen, en het hoeft niet anders te zijn met alcohol.

De feiten

 1. Volgens Robert S. Gold, decaan van het College of Health and Human Performance aan de Universiteit van Maryland, staat alcohol, vergeleken met andere stoffen, hoog op de calorische waardetabel. Pure alcohol bevat ongeveer zeven calorieën per gram en bevat bijna het dubbele van koolhydraten en eiwitten, die vier calorieën per gram bevatten. Alcohol is niet ver verwijderd van puur vet, dat ongeveer negen calorieën per gram bevat.

Types

 1. Zowel rode als witte wijn bevatten ongeveer 100 calorieën per 5 oz. glas, terwijl sterke drank in calorische waarde varieert, afhankelijk van het type. Wodka en whisky bijvoorbeeld, gemiddeld 104 calorieën per 1,5 oz. portie of borrelglas, terwijl sommige jenever en rum minder dan 100 calorieën bevatten. Hoewel niet veel hoger dan wijn, is het verschil met het drinken van sterke drank de manier waarop het wordt geserveerd, omdat het meestal wordt gemengd met frisdranken die veel calorieën bevatten. Bier gemiddeld 150 calorieën per 12 oz. portie, terwijl light bier ongeveer 108 calorieën bevat.

Oplossing / Prevention

 1. Hoewel het het beste is om alcohol helemaal te vermijden, is dit niet het enige antwoord. Door de juiste drank te kiezen en de calorieën te tellen zoals je je eten zou doen, kun je wegkomen met af en toe een drankje en trouw blijven aan je dieet. Dat gezegd hebbende, wijn is veruit je beste optie. Het bevat niet alleen minder calorieën dan de meeste andere alcoholen, het is ook cholesterol- en natriumvrij. Als je sterke drank gaat drinken, blijf dan bij whisky, wodka of gin en meng het niet met suikerhoudende vloeistoffen zoals sap en frisdrank. Als u de voorkeur geeft aan bier, kies dan voor een licht bier en vermijd likeuren omdat deze het hoogste aantal calorieën bevatten.

Waarschuwing

 1. Als u van plan bent om tijdens het diëten van alcohol te genieten, let dan op de mogelijke gevaren hiervan. Alcohol vermindert remmingen, die grote gevolgen kunnen hebben voor je gewichtsverliesplan, vooral wanneer het wordt geconsumeerd in een sociale context waar drankjes vergezeld gaan van snacks. Wanneer je alcohol drinkt, verbrandt je lichaam het eerst en stelt het de verbranding van koolhydraten en vetten uit, waardoor het gewichtsverliesproces wordt vertraagd.

Overwegingen

 1. Ondanks de risico's van een dieet met alcohol, zijn sommige voordelen mogelijk. Volgens Thomas Stuttaford, auteur van "To Your Good Health! The Wise Drinkers Guide", is het met mate drinken van bier, wijn en sterke drank gunstig voor de gezondheid en de levensduur omdat het de omega-3-vetzuren verhoogt en de algehele cardiovasculaire functie verbetert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407