Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke gedroogde vruchten zijn goed voor constipatie?

De suiker in granaatappels

 1. Zowel vers als gedroogd fruit eten kan regelmatige stoelgang bevorderen. Omdat gedroogd fruit meestal echter meer vezels bevat dan vers fruit, kun je overwegen meer gedroogd fruit te eten als je last hebt van constipatie. Praat met uw arts over uw spijsverteringsproblemen en bespreek welke soorten en hoeveelheden gedroogd fruit u moet consumeren. Vraag ook welke andere voedingswijzigingen u kunt aanbrengen om constipatie te verlichten en te voorkomen.

Gedroogd fruit en vezels

 1. Veel soorten gedroogd fruit bevatten grote hoeveelheden vezels en zijn daarom goed voor constipatie. Maar volgens de AGS Foundation for Health in Aging, zijn gedroogde abrikozen, pruimen en vijgen bijzonder nuttig voor het stimuleren van stoelgang. Terwijl 1 kopje verse abrikozenhelften 3,1 g vezels bevat, bevat dezelfde hoeveelheid gedroogde, gesulfureerde en ongekookte abrikozen 9,5 g vezels. Vezel helpt je spijsvertering om afval gemakkelijker door je lichaam te verplaatsen en het voegt bulk toe aan je ontlasting, die allemaal kunnen helpen bij het verlichten van constipatie.

Andere vruchten goed voor constipatie

 1. Als u problemen heeft met kauwen, is gedroogd fruit misschien moeilijk voor u om te eten. Probeer in dit geval gedroogd fruit zoals gedroogde pruimen en rozijnen te eten die zijn geweekt en gekookt, waardoor ze zachter worden. Als u vers fruit kiest, schil ze dan niet, omdat het grootste deel van de vezels zich vaak in de schil van het fruit bevindt. Bessen, perziken, pruimen en rabarber zijn bijzonder nuttig voor het verlichten van constipatie, en u kunt ze vaak in gedroogde vorm vinden.

Dieet voor constipatiepreventie

 1. Zodra u uw constipatie hebt verlicht, stop dan niet met het eten van gedroogd fruit. Blijf het liever dagelijks consumeren om uw vezelinname hoog te houden en constipatie in de toekomst te voorkomen. Volgens MayoClinic.com zouden de meeste volwassenen elke dag tussen de 20 en 35 g vezels moeten krijgen, en het hoge vezelgehalte van gedroogd fruit zoals abrikozen kan je goed op weg helpen om dit doel te bereiken. Drink ook voldoende water, zodat uw lichaam de vezel in gedroogd fruit en ander voedsel kan gebruiken. Uw arts kan u helpen bepalen hoeveel vezels en water nodig zijn voor u.

Aanvullende overwegingen

 1. Constipatie komt vrij vaak voor en is meestal geen reden tot bezorgdheid. Vaker wel dan niet, kan het worden verlicht met huismiddeltjes zoals het eten van gedroogd fruit en worden voorkomen door een vezelrijk dieet te blijven consumeren. Als u echter een opgeblazen gevoel of maagpijn ervaart samen met uw constipatie of geen verlichting krijgt na drie dagen thuis proberen, raadpleeg dan uw arts. Vermijd ook om te snel te veel vezels in uw systeem te brengen, omdat dit nadelige effecten zoals gas en een opgeblazen gevoel kan veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407